18 Σεπ 2015

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 Οσο πλησιάζει η κάλπη τόσο δυναμώνει την αποπροσανατολιστική αντιμνημονιακή ρητορική

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΡΙΖΑ Νο 2
Οσο πλησιάζει η κάλπη τόσο δυναμώνει την αποπροσανατολιστική αντιμνημονιακή ρητορική


«Μνημόνια με ισχυρή Λαϊκή Ενότητα δεν θα υπάρξουν από Δευτέρα. Και όλοι το ξέρουν αυτό», ισχυρίστηκε χτες ο Π. Λαφαζάνης, θυμίζοντας το «θα σκίσουμε τα μνημόνια και θα είναι μέρα μεσημέρι» του Αλ. Τσίπρα.
Μιλώντας χτες στο ρ/σ «Κόκκινο» ο πρόεδρος του σχήματος υποστήριξε πως απ' τη δύναμή τους θα εξαρτηθεί το αν η μνημονιακή συναίνεση θα πάει περίπατο και πως «κανένα μνημόνιο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί». Ο Π. Λαφαζάνης επέμεινε σε μια ρητορική που εμφανίζει τα μνημόνια σαν ...ουρανοκατέβατα πέρα κι έξω απ' το κεφάλαιο που εξουσιάζει και τις ανάγκες του που τα επιβάλλουν, απ' την ΕΕ, η στρατηγική της οποίας συνιστά υπερ-μνημόνιο διαρκείας για όλα τα κράτη - μέλη της.
Ο Π. Λαφαζάνης προέβλεψε κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, κατά τα πρότυπα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. «Οσοι ψηφίζουν μαζί μνημόνιο, μαζί συγκυβερνούν γιατί δεν βγαίνει αλλιώς το μνημόνιο», δήλωσε, προσθέτοντας πως «αν έχουμε κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, ούτε ένα μέτρο δεν περνάει, όπως κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση μόνο με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι».
Εξαπατούν το λαό
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι νεκρανάστησε τη ΝΔ με την αναξιοπιστία του. Αλλά μέρος αυτής της αναξιοπιστίας ήταν ο ίδιος και όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν για να συγκροτήσουν τη Λαϊκή Ενότητα, που συνεχίζει την εξαπάτηση του λαού με αντιμνημονιακές κορόνες. Προσπαθώντας εξάλλου να δικαιολογήσει τη στάση τους ως στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «είχαμε την προγραμματική βάση για να κάνουμε τη ρήξη εφόσον οι εκβιασμοί έφταναν στο απροχώρητο και αυτό που μας πρόσφεραν οι εταίροι μας ήταν η υποδούλωση» και ότι «εμείς δεν διασπάσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς παραμείναμε συνεπείς».
Ο Κ. Λαπαβίτσας, στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Αθήνα 9,84» αναφέρθηκε στην επιστροφή σε εθνικό νόμισμα περίπου ως πανάκεια και προϋπόθεση για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, αφήνοντας κάλπικα να εννοηθεί ότι αυτό είναι φιλολαϊκό πρόγραμμα, λες και είναι δυνατή η ύπαρξη τέτοιου στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Παραδέχτηκε, βεβαίως, ότι θα είναι μια επίπονη και δύσκολη διαδικασία αλλά πάντως όχι μνημόνιο, όπως είπε, κρύβοντας κι αυτός ότι τα μνημονιακά μέτρα είναι απαίτηση του κεφαλαίου και η υιοθέτησή τους δεν βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του πολιτικού του προσωπικού. Βεβαίως και η πρότασή τους, δηλαδή η εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, όπως είπε, υπέρ του κεφαλαίου είναι, αλλά με διαφορετική συνταγή, αφού όταν μιλούν για ανάπτυξη εννοούν καπιταλιστική ανάπτυξη, άρα αντιλαϊκή από τη φύση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ