Αν κάτι είναι πιο σίγουρο κι από την ανατολή του Ήλιου, είναι ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι διαχρονικά, εμφανίζονται οργισμένοι με τους πολιτικούς εκπροσώπους που ψηφίζουν γιατί αθετούν τις υποσχέσεις τους, λένε ωμά ψέματα και κοροϊδεύουν το λαό για να υφαρπάξουν την ψήφο του.
Η λέξη πολιτική έγινε σχεδόν συνώνυμη με την κομπίνα, το ψέμα, τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Οι πολιτικοί όμως δημιούργησαν καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση τους πολίτες-ψηφοφόρους τους. Για κάθε ανεκπλήρωτη υπόσχεση που δόθηκε προεκλογικά υπάρχει ένας κοψοχέρης μετεκλογικά. Κανένας απογοητευμένος ψηφοφόρος δεν έκοψε το χέρι του. Ούτε κυριολεκτικά ούτε μεταφορικά.
Σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται τίποτα ουσιαστικό. Το μνημόνιο θα εφαρμοστεί με πάθος και τόλμη, χωρίς ιδεοληψίες (είπα να χρησιμοποιήσω μια μοντέρνα λέξη) από όποια κυβέρνηση σχηματιστεί. Αυτό που κρίνεται την Κυριακή είναι η αξιοπρέπεια του λαού. Πόσο ακόμα αντέχει να τον κοροϊδεύουν; Πόσες ακόμα Κυριακές θα τους χαρίσει; Πότε, επιτέλους, θα ψηφίσει κάποιος συνειδητά και αποφασισμένα κάποιον που δεν του είπε ποτέ ψέμματα για να του κλέψει τηνψήφο;Ω 



ΤΩΡΑ   ΚΚΕ