21 Σεπ 2015

Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής εν δράσει σε εκλογικό τμήμα στο Κερατσίνι

Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής εν δράσει σε εκλογικό τμήμα στο Κερατσίνι

Τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε πλήρη δράση μπροστά στο εκλογικό κέντρο του 5ου και 22ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου. Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται στην περιοχή όπου η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.
Γύρω στις 11.30 το πρωί εμφανίστηκαν περίπου 8 χρυσαυγίτες, αξιώνοντας να απομακρυνθούν τα «τραπεζάκια» κομμάτων που βρίσκονταν έξω από το σχολείο. Όταν η απαίτησή τους έπεσε στο κενό, αποφάσισαν να περάσουν στις γνωστές τραμπούκικες πρακτικές τους. Σε απόσταση 50 μέτρων και «μπροστά στα μάτια» των δυνάμεων καταστολής -με διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται μάλιστα από νωρίς στη περιοχή- άρχισαν να συγκεντρώνονται χρυσαυγίτες με ...πλήρη εξάρτυση (κράνη, σιδηρογροθιές και άλλα... αξεσουάρ). Λίγη ώρα μετά, είχαν πια συγκεντρωθεί πάνω από 30 χρυσαυγίτες, με επικεφαλής τον Γ. Λαγό, πρώην βουλευτή του φασιστικού μορφώματος, ο οποίος αποφυλακίστηκε την περασμένη Πέμπτη.
Οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν όλους όσοι βρίσκονταν στο εκλογικό κέντρο, με υβριστικά συνθήματα και απειλές. Όταν είδαν ότι ο κόσμος όχι μόνο δεν φοβήθηκε αλλά τους πρόγκηξε, ξεκίνησαν την επίθεσή τους με... μπροστάρη τον Γ. Λαγό και άλλα γνωστά «πρωτοπαλίκαρα» της ναζιστικής οργάνωσης. Τότε έκαναν επέμβαση τα ΜΑΤ με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και χημικά για να τους απομακρύνουν.
Την ίδια ώρα, ρατσιστικά συνθήματα μίσους, συνοδευόμενα από αγκυλωτούς σταυρούς, βρέθηκαν χθες το πρωί γραμμένα στους τοίχους Γυμνασίου του Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη. Όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Ζ. Καλογεράκης, η συντήρηση του σχολείου ολοκληρώθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ