21 Σεπ 2015

Διαλύοντας τις αυταπάτες

 Διαλύοντας τις αυταπάτες





γράφει ο "Σεχτάρ ο Τρομερός"

"Ο νεοέλληνας, σε μεγάλο ποσοστό, συμβιβασμένος και συντηρητικοποιημένος στην πράξη μέχρι το μεδούλι, φαντασιωνόταν πως είναι "αριστερός", "σοσιαλιστής" ("δημοκρατικός", ενίοτε και "κινηματικός από τα αριστερά και από τα κάτω", γιατί όχι και "κομμουνιστής", αλλά σε καμία περίπτωση "σταλινικός"), ερμηνεύοντας τα αργύρια της εξαγοράς του σαν "κατακτήσεις" των "αγώνων" της αριστεροσύνης του. Οταν σφίξανε οι κώλοι και τα αργύρια εξέλιπαν ως περιττή παραχώρηση (για την άρχουσα τάξη, που τάδινε), του ήρθε νταμπλάς. Στην αρχή τώπαιξε τσαμπουκάς, νομίζοντας πως θα ...φοβίσει το Θηρίο. Οταν είδε οτι αυτά δεν περνάνε, και πως με πορδές δε βάφουνται αυγά, του πέρασαν οι τσαμπουκάδες, και το σκέφτηκε αλλιώς. Ηρθε η ώρα του συμβιβασμού: Στροφή σε Χρυσή Αυγή, η "μνημονιακά" κόμματα, όλα αυτά, που αναδείχτηκαν σήμερα, πλην ΚΚΕ.
Τώπαν οι ξένοι: "Πέρασε ο θυμός των ελλήνων, και ήρθε η ώρα της προσαρμογής στην πραγματικότητα". 



Ρεαλιστικός κυνισμός.
Αυτό το "προτσές" παρακολουθούμε από το 2010 και δώθε.
Τώχω ξαναπεί: Δεν είναι εύκολο στον καθένα να παραδεχτεί πως "η μαγκιά του ήταν ναφθαλίνη", που έλεγε κ' η Μπέλλου, η Σωτηρία.
Θα κάνει διάφορα σχιζοφρενικά, σαν αυτά, που μας αφήνουν έκθαμβους, και (κακώς) απογοητευμένους. Θα δοκιμάσει ό,τι μπορεί, θα χτυπηθεί σαν το χταπόδι, για να μην αποχωριστεί από την αυταπάτη και τις χίμαιρές του. Θα την φάει την κεφάλα του, και αυτό είναι δικαίωμά του. 






Κάνουμε (κάναμε) ένα λάθος, παρά το ότι έχει το ΚΚΕ διορθώσει την γραμμή του. Τον αντιμετωπίζουμε ακόμη σαν "αριστερό", "προοδευτικό" κλπ., κολακεύοντας τον ναρκισσισμό του. Ετσι δεν απαντάμε (απαντάγαμε) στα ερωτήματα, που ντρεπόταν μεχρι σήμερα να θέσει, αλλά, που αυτά καθόριζαν τη στάση του. Τώρα, που επιτέλους συμβιβάζεται κυνικά με τον Καπιταλισμό, απορρίπτοντας φαντασιώσεις και προφάσεις, είναι καιρός να του μιλήσουμε επί της ουσίας, πιο στοχοπροσηλωμένα και πιο αποτελεσματικά. Πως ο Καπιταλισμός, που επιτέλους τον παραδέχεται όπως είναι, είναι αβίωτος και δεν έχει κανένα μέλλον σ' αυτόν. Να του μιλήσουμε για τον Σοσιαλισμό, αυτή την "Δευτέρα Παρουσία", που ούτε ν' ακούσει ήθελε, πιο ανοιχτά και πιο συγκεκριμένα. Και θάχει, από την άλλη, την ζοφερή πραγματικότητα, να τον προσγειώνει στα τενάγη της ουτοπίας του. Αλλά, αυτό θέλει χρόνο, αυτοσυντήρηση, υπομονή και επιμονή.
Οσοι βιάζονται, ας δούν τι έπαθε ο πιλάφης και οι "νομαδικοί ακτιβιστές" των "μεταβατικών προγραμμάτων" και του ....κινήματος "ΟΧΙ"-μέχρι-το-τέλος! Σκάνε εκκωφαντικές φούσκες τριγύρω μας και δεν είμαστε εμείς αυτές. Θυμηθείτε και τους καραγκιόζηδες, που μονίμως ανακάλυπταν "αριστερές στροφές του εκλογικού σώματος", τις αντίστοιχες "νίκες", και εγκαλούσαν το ΚΚΕ που "περιχαρακώνεται"...


Για τις εκλογές δεν είχα μεγάλες προσδοκίες. Βέβαια, περίμενα να τσιμπήσουμε κάτι παραπάνω, αλλά το σημαντικό είναι ότι το Κόμμα και ο κόσμος του σιγά-σιγά ενηλικιώνεται. Εδωσε τη μάχη δυνατά, με σημαντικά ποσοστά συσπείρωσης, που τα ανεγνώρισαν και οι αστοί παπαγάλοι. 
Οπως είχα πεί προ μηνός εδώ, τούτες οι εκλογές γίνονται για να αποτοξινωθεί το τΣύριζα από τα "αριστερά" του βαρίδια. Και όχι μόνο, αλλά και ολόκληρη η βουλή και το αστικό πολιτικό σύστημα, από τα διάφορα αριστερά "παράσιτά" του, μέσα και το ΚΚΕ. Ετσι ακριβώς έγινε, το σχέδιο πέτυχε κατά 95%. 



Μόνο ένα μικρό γαλατικό χωριό κράτησε και αυτή τη φορά τις θέσεις του. Δείγμα ότι πια είναι πολύ καλύτερα ομογενοποιημένο και συνειδητό, πιο συμπαγές, απ' ότι ήταν το 2012. Και με αυτή την αφορμή και αφετηρία να γίνουν ιδεολογικές "εκκαθαριστικές" επιχειρήσεις στους τριγύρω ιδεολογικά "όμορους", αληθινά η κατ' επίφαση, χώρους, όπου υπάρχει μπόλικος οπορτουνισμός, που αποδιοργανώνει το κίνημα. Τώρα, που έχουν πάθει το κάζο πρέπει να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. 
Ασφαλώς πρέπει να γίνει πιο σφιχτός ο έλεγχος της επαφής με τον περίγυρο, επιρροές, οπαδούς, συνεργαζόμενους. Επίσης να ελεχθεί και η αποχή, γιατί ενδέχεται (λέω "ενδέχεται", με βάση προσωπικές παρατηρήσεις) να χτύπησε πολύ δικό μας κόσμο, ετεροδημότες, που δεν έχει την δυνατότητα να υποστεί το οικονομικό βάρος της μετακίνησης."

απο σχόλιο του "Σεχτάρ" στο ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ  ( κλικ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ