30 Σεπ 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ- Απάντηση στο θράσος και στην κοινωνική αναλγησία της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ

 Απάντηση στο θράσος και στην κοινωνική αναλγησία της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ



Αν και η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι καταγγελίες της Λαϊκής Επιτροπής Αλεπούς-Καναλίων, στερούνται σοβαρότητας, εμείς από την άλλη θεωρούμε ότι η απάντηση του δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς είναι πολύ σοβαρή! Αυτό γιατί είναι δηλωτική της βάρβαρης πολιτικής που ακολουθούν απέναντι στους αδυνάτους και του χαδιού τους απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες. 

Επίσης, είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη η λογική του κοινωνικού αυτοματισμού που προωθεί τόσο η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ. Προσπαθούν να στρέψουν συμπολίτες μας, που μπορούν ακόμα να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς την επιχείρηση απέναντι σε εκείνους, που αδυνατούν να έχουν ακόμα και ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι τους και βεβαίως δε μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Λες και φταίνε οι ίδιοι που είναι άνεργοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι και όχι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στηρίζει η δημοτική αρχή και μας έχουν φέρει σε αυτή την άθλια κατάσταση. Λες και φταίνε οι ίδιοι για τις "μαύρες τρύπες" της ΔΕΥΑΚ και όχι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών που θέλουν την επιχείρηση "νεροκουβαλητή" των μεγαλοεπιχειρηματιών, προωθώντας παράλληλα την ιδιωτικοποίησή της! Λες και αν αφαιρεθεί το υδρόμετρο από το σπίτι ενός ανέργου θα κερδίσει κάτι η επιχείρηση ή οι υπόλοιποι καταναλωτές! Αλήθεια κύριε δήμαρχε, ποιος συμπολίτης μας βρίσκει σωστό το να μένει χωρίς νερό κάποιος άλλος συμπολίτης μας-γείτονάς μας, που επειδή είναι άνεργος, πολύ φτωχός, δε μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του; Γιατί τιμωρείτε με αυτόν τον τρόπο κάποιον που είναι άνεργος, χωρίς να το θέλει; 

Και όλα αυτά για να μένουν στο απυρόβλητο οι μεγαλοοφειλέτες, όπως π.χ. οι μεγαλοξενοδόχοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν το νερό για να πλουτίζουν. Χρειάζεται θράσος και κοινωνική αναλγησία για να ισχυρίζεται κανείς ότι μεγαλοξενοδόχοι, που βγάζουν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ και με τη χρήση του νερού, κάνοντας απλώς μία ρύθμιση, "καθαρίζουν" με τα τεράστια χρέη τους προς τη ΔΕΥΑΚ, την ίδια στιγμή που οι απλήρωτοι ξενοδοχοϋπάλληλοι στα ξενοδοχεία τους δε μπορούν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και έτσι και προς τη ΔΕΥΑΚ. Χρειάζεται θράσος και κοινωνική αναλγησία για να καλούν τους ανέργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους να κάνουν ρύθμιση την ίδια στιγμή που αυτοί οι συμπολίτες μας δε μπορούν να καλύψουν ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους. Χρειάζεται θράσος και κοινωνική αναλγησία για να βγαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και να δηλώνει δημόσια (σε βραδινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή τοπικού σταθμού), ότι η επιχείρηση παρέγραψε χρέη μερικών εκατομμυρίων ευρώ από μεγαλοξενοδόχους, επειδή λέει δε μπορούσε να τους βρει!!! Αλήθεια κύριε δήμαρχε της "αριστερής" δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ και κύριοι της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ, γιατί δε μειώνεται την τιμή της οικιακής κατανάλωσης και δεν αυξάνεται την τιμή της κατανάλωσης, όσων χρησιμοποιούν το νερό για να κερδίζουν;

Απαιτούμε και προειδοποιούμε για άλλη μια φορά τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ να επανατοποθετήσουν ΤΩΡΑ τα υδρόμετρα, που αφαιρέθηκαν και να αποκαταστήσουν την παροχή νερού σε ΟΛΑ τα σπίτια χωρίς καμία επιβάρυνση, καθώς και να σταματήσουν οποιεσδήποτε αφαιρέσεις υδρομέτρων έχουν σχεδιάσει.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

Επίσης, καλούμε τους συμπολίτες μας να σταθούν με ταξική αλληλεγγύη και να επικοινωνήσουν με τη Λαϊκή Επιτροπή Αλεπούς-Καναλίων ή την Επιτροπή Αλληλεγγύης του νησιού μας, ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα, που χρειάζονται κάποιοι από τους παραπάνω συμπολίτες μας και τους οποίους η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να τιμωρήσει με αυτό το επαίσχυντο μέτρο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ