29 Απρ 2016

ΗΠΑ Στα «μαλακά» πρώην πρόεδρος της Βουλής για βιασμούς εφήβων

ΗΠΑ
Στα «μαλακά» πρώην πρόεδρος της Βουλής για βιασμούς εφήβων


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Σε μόλις 15 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 250.000 δολαρίων για τους βιασμούς και τις προ περίπου 40 χρόνων σεξουαλικές κακοποιήσεις πολλών εφήβων αθλητών ηλικίας από 14 έως 17 ετών καταδικάστηκε χτες ο 74χρονος Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Ντένις Χάστερτ, που θεωρείται από τους Αμερικανούς πολιτικούς και ισχυρότερους λομπίστες στο Καπιτώλιο.
Η ήπια καταδίκη του Χάστερτ, δεδομένων των σοβαρών κατηγοριών στις οποίες βρέθηκε ένοχος, αφορούν το διάστημα που ήταν καθηγητής Ιστορίας και προπονητής πάλης σε αμερικανικά γυμνάσια στο Γιόρκβιλ του Ιλινόις (κοντά στο Σικάγο), από το 1965 έως το 1981. Παρά τις προσπάθειες κάποιων εκ των θυμάτων ή των συγγενών τους να τον σύρουν στα δικαστήρια για τα δεινά που προκάλεσε σε δεκάδες εφήβους, ο Χάστερτ βρέθηκε στις δικαστικές αίθουσες μόνο όταν πράκτορες του FBI άρχισαν να ερευνούν την υπόθεσή του, εξαιτίας της ξαφνικής ανάληψης τεράστιων ποσών από τραπεζικούς του λογαριασμούς, για να αποζημιώσει, όπως φάνηκε στη συνέχεια εξωδικαστικά, ένα από τα θύματά του. Ο Χάστερτ, τελικά, αναγκάστηκε να παραδεχτεί τον περασμένο Οκτώβρη ότι απέσυρε μεγάλα χρηματικά ποσά σε μικρές δόσεις για να αποφύγει τον έλεγχο των ομοσπονδιακών αρχών, προκειμένου να αποζημιώσει με περίπου 3.500.000 δολάρια ένα από τα θύματά του, ανακαλώντας πρότερους ισχυρισμούς ότι τάχα είχε πέσει θύμα «εκβιασμού».
Ο ομοσπονδιακός δικαστής Τόμας Ντούρκιν απέδωσε στον Χάστερτ το χαρακτηρισμό του «σεξουαλικού κακοποιού κατά συρροή», όταν ανακοίνωσε την ποινή κάθειρξης, που θεωρείται μεγαλύτερη από αυτήν που πρότειναν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αρχικά (που δεν ξεπερνούσαν τους έξι μήνες). Σημείωσε ότι η ποινή κάθειρξης θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν ο καταδικασθείς δεν ήταν τόσο μεγάλος σε ηλικία και σε τέτοια άσχημη κατάσταση υγείας, τονίζοντας: «Κάποιες συμπεριφορές είναι ασυγχώρητες, όσο παλιές και να είναι. Η κακοποίηση έγινε πριν από 40 χρόνια, αλλά η ζημιά συνεχίστηκε μέχρι τις μέρες μας».
Ο Χάστερτ, κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο, παρουσιάστηκε στηριζόμενος σε περιπατητήρα («πι») και ζήτησε υποκριτικά «συγγνώμη» για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων αγοριών όταν ήταν δάσκαλος και προπονητής σε σχολεία του Γιόρκβιλ.
Ενδεικτικό της «τυφλής» δικαιοσύνης στις ΗΠΑ είναι, ανάμεσα στα άλλα, το γεγονός ότι ο Χάστερτ ήταν ελεύθερος με εγγύηση πριν την καταδίκη του και ότι θα μπει σε ομοσπονδιακή φυλακή... όταν αδειάσει θέση, προκειμένου να έχει την προσήκουσα ιατρική περίθαλψη, έπειτα από μια σοβαρή μόλυνση του αίματος που αντιμετωπίζει από πέρσι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ