29 Απρ 2016

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Συνέχιση των βομβαρδισμών

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Συνέχιση των βομβαρδισμών
Συνεχίζονται οι επιθέσεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατός και εθνικιστικά τάγματα) κατά των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Από το προχτεσινό χτύπημα στη Γελενόφκα, στα νότια της πρωτεύουσας του Ντόνετσκ, όπου σκοτώθηκε μια έγκυος γυναίκα και μια 15χρονή και 2 ακόμη πολίτες, ανακοινώθηκε επίσης ότι από τους 8 τραυματίες οι τρεις βρίσκονται νοσηλευόμενοι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Χτες, από τους πολιτοφύλακες καταγγέλθηκε ότι σημειώθηκαν 28 παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ, με πάνω από 213 οβίδες διαφόρων διαμετρημάτων αλλά και χρήση χειροβομβίδων και ατομικών όπλων. Χτυπήθηκαν πολλές πόλεις, το Ζαΐτσεβο, το Σπαρτάκ, η Σαχάνκα, η Γιασινοβάταγια, το Ντοκουχάγιεφσκ, το ορυχείο Γκαγκάριν και το προάστιο Πετρόφσκι κοντά στην πόλη του Ντονέτσκ. Την ίδια ώρα, καταγγέλλεται νέα συγκέντρωση στρατιωτικού εξοπλισμού (άρματα μάχης, συστοιχίες πυροβολικού) του ουκρανικού στρατού, πολύ κοντά στη λεγόμενη γραμμή αντιπαράθεσης, κάτι που καταρρίπτει τις υποκριτικές δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων ότι δήθεν επιδιώκει την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης.
Επίσης, πυρά από τις θέσεις του ουκρανικού στρατού δέχτηκε χτες τα ξημερώματα το χωριό Λοζοβόγιε στην περιοχή της αυτοαποκαλούμενης ΛΔ του Λουγκάνσκ, χωρίς όμως να αναφερθούν θύματα.
Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία, ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, από τη σύσκεψη ασιατικών χωρών στο Πεκίνο, σημείωσε ότι αποτελεί «μια ζωντανή απόδειξη κοντόφθαλμης πολιτικής» (φωτογραφίζοντας τη στάση των ...δυτικών εταίρων της Ρωσίας). Βεβαίως, η κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ουκρανία μετά τη στήριξη της αντιπολίτευσης από τους ιμπεριαλιστές και την ανατροπή πριν δύο χρόνια της αστικής κυβέρνησης του Β. Γιανουκόβιτς που παζάρευε και με την ΕΕ και με τη Ρωσία, επιβεβαιώνει ότι ο λαός βρέθηκε να πληρώνει με το αίμα του μια ενδοαστική και ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση για τον πλούτο και τη γεωστρατηγική θέση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ