26 Ιαν 2018

Επαινετές από την Ιερά Σύνοδο και οι φασιστικές κραυγές του Αμβρόσιου;!

        


Η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση για να επαινέσει τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, αφού όπως μας πληροφορεί δεν είχαμε καταλάβει καλά τη θέση της, η οποία δεν ήταν ακριβώς η μη συμμετοχή σ’ αυτά!
Γράφει σε σημείο της ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου: «Η Εκκλησία της Ελλάδος, πρωτοπόρος διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους, θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και πηγαία, και πάντα στο πνεύμα μιας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης. Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της ελευθερίας εκφράσεως των Κληρικών και Λαϊκών μελών Της, σέβεται το δικαίωμα αυτών να πράττουν κατά συνείδηση, με σύνεση και υπευθυνότητα».
Αυτό που δεν μας είπε η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι αν ήταν επαινετές οι κραυγές του Μητροπολίτη Αμβρόσιου στη συγκέντρωση που οργάνωσε για τη Μακεδονία! Αυτό που δεν μας είπε η Ιερά Σύνοδος είναι εάν συμφωνεί με τις φασιστικές κραυγές του Αμβρόσιου που τις άκουσε όλη η Ελλάδα!
«Κάποιοι αποτόλμησαν να με χαρακτηρίσουν Αμβρόσιος ο ναζιστής, Αμβρόσιος ο χουντικός, Αμβρόσιος ο εθνικιστής, Αμβρόσιος ο Χρυσαυγίτης, Αμβρόσιος ο ακροδεξιός, Αμβρόσιος ο φασίστας! Οπωσδήποτε τα κορυφαία προσωνύμια τα οποία κατά καιρούς μου έχουν αποδώσει κάποιοι φανατικοί «φίλοι» μου είναι δύο: Αμβρόσιος ο συνεργάτης των Γερμανών στην καταστροφή των Καλαβρύτων της 13ης Δεκεμβρίου, Αμβρόσιος ο διαφωτιστής της Γυάρου! Είμαι το παιδί θαύμα! Στην ηλικία 5 ετών συνεργάστηκα με τους Γερμανούς για την καταστροφή των Καλαβρύτων! Στην ηλικία των 5 ετών ήμουν διαφωτιστής στη Γυάρο, στους κομμουνιστές! Προς όλους αυτούς από τη θέση αυτή απαντώ: Προτιμώ οποιοδήποτε απ’ όλα τα παραπάνω επίθετα αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της πατρίδος. Δηλαδή προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα όχι όμως κατσαπλιά, όχι συμμορίτη, όχι άθεο κι αριστερό, ούτε αντάρτη και προδότη! Φασίστα ναι, κατσαπλιά ποτέ!»
Τα παραπάνω είναι όλα λόγια του Αμβρόσιου, αλλά η λαλίστατη Ιερά Σύνοδος δεν μας είπε που συγκαταλέγονται! Υποθέτουμε ότι αφού δεν πήρε θέση και δεν τα κατήγγειλε, τα θεωρεί επαινετή, γνή­σια, ανι­δι­ο­τε­λή και πη­γαία έκ­φραση υπε­ρα­σπί­σεως των δικαίων της Μα­κε­δο­νίας μας!
Μπράβο στην Ιερά Σύνοδο που γεμάτη αγάπη για τον συνάνθρωπο στο όνομα της υπεράσπισης του ονόματος της Μακεδονίας μακραίνει το μαχαίρι αυτών που στη συγκέντρωση του Αμβρόσιου για τη Μακεδονία φωτογραφίζονταν μαζί του! Μπράβο και πάλι μπράβο!!

Ραφαήλ Βασιλειάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ