11 Σεπ 2018

Ο Τζιμ Κάρεϊ λέει “ναι στο σοσιαλισμό”. Εσύ;

Πολύ καλό για να είναι αληθινό θα πει κανείς και είναι γεγονός πως παρότι η φράση ειπώθηκε αυτούσια, η σημασία της μάλλον προκαλεί λιγότερο ενθουσιασμό. Έτσι λοιπόν ο διάσημος κωμικός Τζιμ Κάρεϊ, προσκεκλημένος σε τοκ σόου με παρουσιαστή τον Bill Maher, κάλεσε τους Δημοκρατικούς να σταματήσουν να απολογούνται και να υιοθετήσουν τον όρο σοσιαλισμός.
Η δήλωση αυτή ήρθε αφότου ο παρουσιαστής παραπονέθηκε πως οι ρεπουμπλικάνοι στοχοποιούν δημοκρατικούς που αυτοπροσδιορίζονται ως σοσιαλιστές επικαλούμενοι το παράδειγμα της Βενεζουέλας. Ο Κάρεϊ υπερθεμάτισε λέγοντας “Πρέπει να πούμε ναι στο σοσιαλισμό- στη λέξη και στα πάντα”, προσθέτοντας “Πρέπει να σταματήσουμε να απολογούμαστε”.
Μπορεί η έννοια σοσιαλισμός στην Αμερική να υπονοεί μια πολιτική ένα κλικ δεξιότερη κι από αυτή του σημερινού Σύριζα, αυτό δεν παύει να καθιστά διασκεδαστικές τις αντιδράσεις ρεπουμπλικανών στα ΜΚΔ, που σπάνε κόκκαλα με τα εμπνευσμένα τους αντεπιχειρήματα, όπως εκείνο του Brent Bozell, προέδρου του συντηρητικού Media Research Center, που κάλεσε τον Κάρεϊ να χαρίσει τα πλούτη του δίνοντας το καλό παράδειγμα κατά της κοινωνικής ανισότητας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ