2 Οκτ 2018

Έξω η εργοδοσία και η αστυνομία από τα Συνδικάτα

Σε εποχές μαύρες που έδωσε μάχες το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα για να τις ξεπεράσει, θέλει να επανέλθει το εργατικό κέντρο Κατερίνης ( ΠΑΣΚΕ ), για να “νομιμοποιήσει” τις νόθες εκλογές που θέλει να κάνει και να βγάλει πλασματικούς συσχετισμούς, για λογαριασμό του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.
Αποτελεί κατάπτυστη κίνηση αλλά και δείγμα πανικού, να ζητάει η απερχόμενη πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κατερίνης προστασία από την εισαγγελία. Αυτό υποδεικνύει την γύμνια της απερχόμενης προέδρου αλλά συνολικά της  διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, που πίσω από εισαγγελείς και κατασταλτικές δυνάμεις, προσπαθούν να αποκρύψουν τις νοθείες και παρανομίες τους.
Εδώ και χρόνια, χάριν ιδιαιτέρων προνομίων και διαφόρων σκοπιμοτήτων, μια ομάδα που ανακυκλώνεται  μεταξύ της (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ  – ΜΕΤΑ – ΣΥΡΙΖΑ), είναι θεματοφύλακες διοικήσεων που έχουν μετατρέψει τα σωματεία σε σφραγίδες, άπραγα, χωρίς ζωή και δράση, εκπαιδεύοντας ημετέρους στην ρεμούλα και τη συναλλαγή.
Αυτό θέλουν να συνεχίσουν μοιράζοντας ρόλους από πριν, μέσα από διαδικασίες που προσπεράστηκαν, και από σωματεία που ουσιαστικά είναι απενεργοποιημένα εδώ και χρόνια και εμφανίζονται να βγάζουν αντιπροσώπους στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου.
Αυτές τις νοθείες και παρανομίες θέλουν να ξεσκεπάσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για την αναζωογόνηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για την ενδυνάμωση των εργατικών οργανώσεων σε ταξική κατεύθυνση. Είναι αγκάθι οι 6 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από το συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, γιατί συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Οι αντιπρόσωποι αυτοί  θα χαλούσαν  τον απόλυτο συσχετισμό των δυνάμεων της συναίνεσης, του συμβιβασμού και θα μπορούσαν  να εκλέξουν 1 με 2 αντιπρόσωπους στη νέα διοίκηση, αφού εξεταζόταν αν όλοι οι αντιπρόσωποι, είχαν εκλεγεί με νόμιμες διαδικασίες, όπως  προβλέπει η εργατική νομοθεσία, ο νόμος 12/64.
Αποτελεί απαίτηση και διεκδίκηση να εμφανιστούν τα πρακτικά των σωματείων, για να αποδειχτεί από εκεί, ποια έκαναν τις διαδικασίες με βάση τις καταστατικές αρχές και την εργατική νομοθεσία, πότε και με ποιον τρόπο, αντί να τρέχει σε εισαγγελείς και αστυνομία η  απερχόμενη πρόεδρος του ΕΚ.
Η μάχη που δίνει το συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” και το ΠΑΜΕ, είναι ένας αγώνας που αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, τον κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, άσχετα που ανήκει και τι πιστεύει.
Καμιά κατασταλτική δύναμη δεν έχει θέση στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα. Το εργατικό κίνημα από μόνο του μπορεί να περιφρουρήσει τις διαδικασίες του χωρίς εισαγγελείς και αστυνομία.
Παναγιώτης Σαββίδης
Υστερόγραφο
Αύριο στις 11.00 το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να καταγγείλει την επέμβαση της Αστυνομίας στο Συνέδριο του ΕΚ Κατερίνης και τη στάση της απερχόμενης διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ