Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 
Τουλάχιστον 9 μωρά κάτω από 1 χρονών ακόμη και 5 μηνών κρατούνται φυλακισμένα μαζί με τις μητέρες τους από την Υπηρεσία Μετανάστευσης των ΗΠΑ, σε αγροτική περιοχή του Τέξας χωρίς την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.
Αυτό καταγγέλουν τρεις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΗΠΑ μεταδίδει το κανάλι CBS News.
Οι οργανώσεις καλούν με επιστολή τους το υπουργείο Δημόσιας Τάξης των ΗΠΑ να παρέμβει άμεσα.
«Έκφράζουμε την ανησυχία μας αφού στην μικρή πόλη Dilley δεν υπάρχει εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα για ευάλωτα άτομα» καταγγέλουν οι οργανώσεις Δικηγόρων, το συμβούλιο Μετανάστευσης και η Ένωση Καθολικών Κληρικών για την Μετανάστευση.
Καταγγέλουν ακόμη την καθυστέρηση στην παραλαβή ιατρικών βοηθημάτων και την άρνηση μετακίνησης ενός από τα βρέφη για 20 ημέρες παρόλο που αντιμετώπιζε προβλήματα Υγείας.
Το κανάλι CBS News απευθύνθηκε στο Υπουργείο για κάποιο σχολιασμό αλλά δεν πήρε καμία απάντηση.
Οι μητέρες, παράνομοι μετανάστες κατά τις Αμερικάνικες Υπηρεσίες, καταγγέλουν πως τα μωρά τους έχουν χάσει βάρος και έχουν δυσκολία στον ύπνο από τις συνθήκες κράτησης.
Η μικρή πόλη των 4000 δεν μπορεί να τους προσφέρει την απαραίτητη φροντίδα και όταν ζητούν να μεταβούν στην πόλη Σαν Αντόνιο, που απέχει μια ώρα από την μικρή πόλη, όπου υπάρχει παιδίατρος και Νοσοκομείο για εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα, τότε τους το αρνούνται.
Η καταγγελία στηρίζεται και από την οργάνωση Γιατρών για τα ανθρώπινα δικαιώματα που απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των οικογενειών.
Τι σχόλιο να κάνει κανείς για την πολιτική των ΗΠΑ;
Οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται με ένα απαράδεκτο και απάνθρωπο τρόπο ακόμη και οι μητέρες και τα βρέφη. Από το καλοκαίρι οι εικόνες των παιδιών που κρατούνται φυλακισμένα μακριά από τους γονείς τους στα σύνορα με το Μεξικό συγκλόνησαν την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Παρά τις καταγγελίες της ΟΥΝΕΣΚΟ και του ΟΗΕ οι Αμερικάνοι συνεχίζουν να φερονται στους μετανάστες και στα μικρά παιδιά σαν σε ζώα.
Αυτοί που κόπτονται υποκριτικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις άλλες χώρες και τα επιβάλουν με πολέμους, εξόντωση, καταστροφές και δυστυχία δείχνουν και στο εσωτερικό της χώρας τους το ίδιο απαίσιο πρόσωπο.