3 Απρ 2019

Στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ



σε όλους τους εκλογικούς αγώνες
και τώρα και στο μέλλον

Η θέση μου είναι ανέκαθεν δίπλα στον λαό και στον εδώ και 100 χρόνια αμετακίνητο υποστηρικτή των λαϊκών συμφερόντων: στο ΚΚΕ. Γι’ αυτό και στις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές υποστηρίζω παντού, ιδίως δε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μόνο αυτούς. Το αυτό ισχύει και για τις Ευρωεκλογές και για Εθνικές Εκλογές: ψηφίζω ΚΚΕ.
Δεν υπάρχει χαμένη ψήφος με το νόημα που δίνουν στον όρο τα πάσης φύσεως αστικοδημοκρατικά κόμματα. Για εμένα χαμένη ψήφος είναι μόνο η ψήφος που δεν «πάει» στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στο ΚΚΕ. Πλέον έχουν πέσει όλα τα προσωπεία. Οι υποτιθέμενοι αριστεροί επαναστάτες εκλιπαρούν από τους κυβερνητικούς τους θώκους (όπου και κυβέρνησαν έως άρτι ακόμα και με ακροδεξιούς εταίρους) να τους απονεμηθεί από τους ευρωπαίους συμπαίκτες τους το σοσιαλδημοκρατικό αριστείο εξαιρέτων πράξεων, κι αν χρειαστεί ας έλθει τούτο και από τους υποτακτικούς της κ. Μέρκελ και των λοιπών συν αυτή. Όποιος λαϊκός άνθρωπος τούς ψηφίσει ας μην έχει αυταπάτες και ας μη δίνει συγχωροχάρτια στον εαυτό του: να ξέρει ότι ψηφίζει τους καταπιεστές του.
Όλοι οι εκλογικοί αγώνες είναι κρίσιμοι. Από το εκάστοτε αποτέλεσμα κρίνεται η θέση των εργαζόμενων και του λαού. Δεν πρέπει να χαριστεί καμία ψήφος στους εκπροσώπους των καπιταλιστών και στους συνεργάτες των ιμπεριαλιστών. Ούτε στον Δήμο, ούτε στην Περιφέρεια, ούτε στις Ευρωεκλογές, ούτε στις Εθνικές Εκλογές.
Ψηφίζουμε ανυποχώρητα και με υπερηφάνεια Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ παντού και πάντοτε.


Γιώργος Κεντρωτής
Καθηγητής, Κοσμήτορας της Σχολής Ιστορίας, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ