3 Απρ 2019

παρουσίαση μέρους των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας


Σε κλίμα μαχητικότητας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Απριλίου στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας μαζική εκδήλωση για την παρουσίαση μέρους των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και παρεμβάσεις από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Μπάμπη Χαραλάμπους, Ανδριοπούλου Ελένη, Κώστα Παπικινό, Σπύρο Κανταρέλη, Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου και Σαϊτά Μαριλένα αλλά και από τους παραβρισκόμενους. Στην ομιλία της η Αλεξάνδρα Μπαλού ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής (δείτε εδώ  το βίντεο της ομιλίας):
Το κριτήριο της ψήφου μπροστά στις εκλογές […] δεν είναι τα πρόσωπα, είναι η θέση και η στάση τους απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιούργησαν στη διέξοδο και προοπτική που ανοίγουν. Σύντροφοι και φίλοι, έχουμε ένα ισχυρό εργαλείο, την πείρα μας, τη ζωή που βιώνουν όλες οι λαϊκές οικογένειες. Και με αυτή πρέπει να τους καλέσουμε να σκεφτούν. Αυτή η πείρα είναι ικανή να αχρηστέψει όλα τα επιχειρήματα που σκαρφίζονται οι άλλες δυνάμεις. […]
Μέσα από τις περιφέρειες διαχειρίζονται τα τεράστια κονδύλια που συσσωρεύονται από την εργασία των λαών της Ευρώπης και της χώρας μας, μέσα από την τεράστια φοροληστεία και την άγρια εκμετάλλευση που εντείνεται λόγω των ανατροπών στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Με το περιβόητο ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία προσπαθούν να μας πουν ότι θα στηριχτεί μια ανάπτυξη από την οποία θα ωφεληθούμε και εμάς. Κρύβουν το άσχημο βάρβαρο πρόσωπο της ΕΕ και της πολιτικής της, κρύβουν ότι οι χρηματοδοτήσεις καθορίζονται από τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, ότι οι λαϊκές ανάγκες σταθερά είναι στο περιθώριο όπως οι υποδομές, δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Όλα αυτά υλοποιούνται αποσπασματικά και μετά από μεγάλες καταστροφές που έχουμε ζήσει και στα νησιά μας και στην Αττική και μας έχουν συγκλονίσει όλους. Η διαχωριστική μας γραμμή είναι: από ποιον και για ποιον γίνεται αυτή η ανάπτυξη; Τι έργα έγιναν και για ποια συμφέροντα; Είναι η ίδια ακριβώς πολιτική που κρατούν τα νησιά μας (Διαπόντια, Παξούς κλπ) χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. […]
Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής. […] Είναι ένα πρόβλημα άλυτο γιατί δρομολογείται σε κυβερνητικό, ευρωπαϊκό και τοπικό επίπεδο ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης τους. Η προώθηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, η προώθηση του ποιος θα πληρώσει από την τσέπη του ακόμα περισσότερο τις μεγάλες εργολαβίες. Οι χωρίς όρους και κριτήρια προϋποθέσεις για τη χωροθέτηση της γης, η εξυπηρέτηση φίλων, πελατών, νέων ψηφοφόρων που κάνουν συναλλαγές μεταξύ τους για το ποιος θα αγοράσει και θα πουλήσει ένα οικόπεδο. Μέσα σε αυτήν την πολιτική, μέσα σε την πορεία βγαίνουν προσπάθειες από τον ίδιο το λαό, από τους ίδιους τους ανθρώπους που αγωνιούν, που δεν θέλουν να ζουν μέσα στη βρομιά, και έχουν απόλυτο δικαίωμα για αυτό, να φτιάχνουν μόνοι τους τις γωνιές ανακύκλωσης, να συμβάλλουν στην προσπάθεια καθαριότητας. Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι σπουδαία στοιχεία της εργατικής τάξης και του αγώνα της, είναι σπουδαία στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη λαϊκή οικογένεια. Είναι όμως ντροπή και πλιάτσικο οργανωμένες δυνάμεις να πατούν πάνω σε αυτήν την ανάγκη, πάνω στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη να στήνονται νέες επιχειρήσεις και νέα ψηφοδέλτια.  Πίσω από τον εθελοντισμό της ανακύκλωσης ξεπροβάλλουν επιχειρηματικά συμφέροντα ανακύκλωσης από άλλες περιοχές […]
Ξέρουμε ότι ο συσχετισμός είναι αρνητικός. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Δεν έχουμε αυταπάτες , και δεν θέλουμε ο ίδιος ο λαός να πιστέψει κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή μπορεί μέσα ποτ πους δήμους και τιε περιφέρειες να ανατραπεί συνολικά μια αντιλαϊκή πολιτική , ότι μπορεί να αλλάξει η ζωή μας, να σκιστούν τα μνημόνια σε ένα νησί, ίταν η γραμμή της οικονομίας είναι τα κέρδη, η εξουσία των λίγων. Παλεύουμε όμως να αξιοποιήσουμε μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο που φτιάχνουν κάποιες χαραμάδες. Παλεύουμε να πάρουμε ο,τι μας ανήκει. Γιατί αυτά τα χρήματα είναι δικά μας! Εμείς τα Φτιάξαμε και δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Παλεύουμε γιατί πιστεύουμε ότι αυτά τα πλαίσια που έφτιαξαν οι άλλοι δεν είναι στατικά. Μπορούν να αλλάξουν, και θα αλλάξουν! […]
Οι 20 πρώτοι Υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για την περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας:
1.      Αλαμάνος Βαγγέλης, 59 χρονών, μένει στον Ποταμό. Επαγγελματίας στον επισιτισμό. Πρόεδρος Συνδέσμου Αυτοαπασχολούμενων Κέρκυρας, πρώην μέλος της Διοίκησης του Επιμελητήριου Κέρκυρας. 

2.      Ανδριοπούλου Ελένη, 50 χρονών, μένει στο Καβαλλούρι. Ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου Bolentaco. Μέλος της Ομάδας Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ. Πρώην μέλος της Ν.Ε. Κέρκυρας του Σύριζα, και της Κ.Ε. του Σύριζα και του τμήματος Δικαιωμάτων, και υποψήφια βουλευτής με τον Σύριζα στις εκλογές του 2009 και του 2012.

3.      Αργυροκαστρίτη Αναστασία, 48 χρονών, νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, μέλος του Δ.Σ. του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, αντιπρόσωπος στην ΠΟΕΔΗΝ και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

4.      Γιαννούλης Σπύρος, 68 χρονών, μένει στα Επισκοπιανά. Επαγγελματίας στο κλάδο του τουρισμού. Τέως πρόεδρος του σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων στα Μοραΐτικα, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων Κέρκυρας και πρώην μέλος της διοίκησης του εμπορικού επιμελητηρίου.  Τέλος πρώην αντιδήμαρχος στο δήμο Μελιτειέων.

5.      Κάγκας Δημήτρης, 43 χρονών, επαγγελματίας στον επισιτισμό στο Γάη Παξών. Ιδρυτικό μέλος του σωματείου Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων και επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ του αθλητικού ομίλου Παξών.

6.      Κάντα Ευθυμία (Έφη), γιατρός, ελεύθερος επαγγελματίας. Από τη Λευκίμμη. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας και είναι μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών.

7.      Κανταρέλης Σπύρος, 38 χρονών, μένει στα Κανάλια Κέρκυρας. Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και μέλος της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ. Μέλος της Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ.

8.      Καρδάμη Σπυριδούλα, 46 ετών. Είναι φιλόλογος και εργάζεται πολλά χρόνια ως ελεύθερη επαγγελματίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Κέρκυρας και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων. Επίσης τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ.

9.      Κουλούρης Δαμιανός, 59 χρονών, ιδιωτικός υπάλληλος.

10.  Μάζη Ελένη, 56 χρονών, μένει στους Λιαπάδες Κέρκυρας. Ξενοδοχοϋπάλληλος, αντιπρόσωπος Συνδέσμου Ξ/Υ και μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

11.  Μαντζάρου Γεωργία (Τζίνα), 60 χρονών, μένει στη Γαρίτσα Κέρκυρας. Από το 1977 έως 1999 μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ.Κ και μέλος της διοίκησης του Σωματείου των Ξ/Υ. Έχει υπάρξει υποψήφια βουλευτικών εκλογών, νομαρχιακή σύμβουλος και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις σε Δήμο και Περιφέρεια.     

12.  Μαρκάτη Έλενα, 43 χρονών. Πολιτικός μηχανικός στην πολεοδομία. Εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του περιφερειακού τμήματος Κέρκυρας με την παράταξη «Πανεπιστημονική».

13.  Μιχαλάκη Χρυσάνθη (Ανθή), πολιτικός μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, από το 2004 δραστηριοποιείται στην Αχαράβη. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ομάδας Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ.

14.  Μπαλός Σπυρίδων-Ερωτόκριτος, 59 χρονών, μένει στη Χρυσίδα Κέρκυρας. Πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, συνδικαλιστής.

15.  Παπαγεωργίου Αλεξάνδρα, 24 χρονών, σπουδάζει στην σχολή προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είναι αθλήτρια του αθλητικού πολιτιστικού συλλόγου «ΗΡΑΚΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ». Έχει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις.Το 2017 ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ που πήρε μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.Επίσης υπήρξε και αθλήτρια κολύμβησης του Ναυσίθοου με σημαντικές επιτυχίες.

16.  Παπικινός Κώστας, 62 χρονών. Υπάλληλος στη ΔΕΔΗΕ. Συνδικαλιστής στο χώρο εργασίας του, μέλος Δ.Σ Κέντρου UNESCO Ιονίου, πρώην Δημοτικός σύμβουλος δήμου κερκυραίων, μέλος σε πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία. 

17.  Ραυτόπουλος Σπύρος, 59 χρονών, οικοδόμος, για 10 και πλέον χρόνια πρώην αξιωματικός εμπορικού Ναυτικού με έντονη Συνδικαλιστική δράση στο χώρο εργασίας του, επί μια δεκαετία γραμματέας του Σωματείου Οικοδόμων καθώς και στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

18.  Σαϊτά Μαριλένα, 29 χρονών. Μαθηματικός στην ιδιωτική εκπαίδευση. Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ στην Κέρκυρα και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας.

19.  Χαραλάμπους Μπάμπης, συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ. Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Εκλέχτηκε βουλευτής Κέρκυρας με το ΚΚΕ το 2007, 2009 και το Μάη του 2012.

20.  Χριστοδούλου Βαγγέλης, 52 χρονών. Εργάστηκε ως αναπληρωτής καθηγητής στα ΕΠΑΛ και ως ωρομίσθιος σε ΙΕΚ. Είναι διορισμένος από το 1996 ως Βρεφονηπιοκόμος και υπηρετεί στον 4ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κέρκυρας, στον οποίο ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου. Μέλος της γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ. Έχει διαχρονική συνδικαλιστική δράση στο σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας ως επικεφαλής της ΔΑΣ - ΟΤΑ. Επί σειρά ετών είναι μέλος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ