Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για το ποιον και τις ιδέες ενός εκάστου ξεχωριστά των χρυσαυγιτών, είτε αυτών που ήταν στη Βουλή είτε αυτών που τους πλαισίωναν. Είναι όμως πως το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά την κότα τον Μπαρμπαούση και το γνωστό παραλήρημα στη Βουλή, έκαναν προσπάθεια να κρύψουν την ταυτότητα και τη φύση τους. Μαζί με τις εκλογές έβλεπαν να πλησιάζει και η δίκη στο τέλος της.
Μετά την εκλογική πανωλεθρία αυτοαποκαλύπτονται χύνοντας μίσος για αυτούς που φοβούνται και μισούν, τους κομμουνιστές.
Ο μεν φυρερίσκος στις δηλώσεις του απειλεί ότι θα μετρηθεί με τους μπολσεβίκους στους δρόμους και τις γειτονιές, ο δε Παναγιώταρος, να σπέρνει μίσος για του κομμουνιστές και να περηφανεύεται για το Γράμμο και το Βίτσι, ανιστόρητος όντας.
panagiotaros
Το Γράμμο και το Βίτσι όπου οι Βαν Φλίτηδες και τα ντόπια τσιράκια τους (πρόγονοι των χρυσαυγιτών) βρήκαν το μάστορά τους από τους λιγότερους, ελλιπώς εξοπλισμένους και με πολλές ελλείψεις μαχητές του ΔΣΕ. Αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ότι πιο εξελιγμένο είχαν και να ρίξουν έμπειρα στελέχη τους για να νικήσουν το ΔΣΕ.
Αυτοί είναι όμως, πάντα με τις πλάτες άλλων. Αρχικά των ναζί Γερμανών, μετά των Αμερικανών την περίοδο του εμφυλίου και της Χούντας και σήμερα με τις πλάτες μερίδας εφοπλιστών και του κεφαλαίου, στους οποίους προσέφεραν ουκ ολίγες υπηρεσίες όσο ήταν στη Βουλή.
Τώρα καθώς θα πάρουν το δρόμο για τη φυλακή, οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και των μεροκαματιάρηδων μεταναστών, θα έχουν χρόνο να ξαναδιαβάσουν ιστορία. Δεν τρέφουμε όμως την αυταπάτη, ότι θα καταλάβουν τι διαβάζουν.
Όσο για τις μάνες, η μάνα του Φύσσα, η μάνα του Σεχζάντ, οι μάνες των χιλιάδων κομμουνιστών που μαρτύρησαν στα ξερονήσια και στήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα, είναι περήφανες για τα παιδιά τους, και τα παιδιά για τις μάνες τους.
Αντιθέτως, μείναν στην ιστορία «Τα κορίτσια που ‘χαν πρώτα Γερμανούς / τώρα έχουν Εγγλεζάκια με κοντά παντελονάκια / κι από πίσω ένα σύνταγμα Ινδούς».
xrusaugites 1