Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 
-Εδώ και ένα χρόνο άλλαξε. Μιλούσε με πάθος για την κατωτερότητα των γυναικών έναντι των ανδρών και εναντίον των μεταναστών. Το αναφέραμε στην Αστυνομία δηλώνουν γνωστοί του. 
-Μας έγινε μια αναφορά για κάποιες ακροδεξιές συμπεριφορές αλλά δεν ήταν πολύ σαφείς. Κακώς που δεν τον συναντήσαμε δηλώνει η Αστυνομία.
-Μπήκε μέσα στο τέμενος οπλισμένος στις 10 Αυγούστου και άρχισε να πυροβολεί. 15 κάλυκες βρέθηκαν διασκορπισμένοι γράφουν οι εφημερίδες.
-Όταν μας ειδοποίησαν για πυροβολισμούς σπεύσαμε στο τέμενος αλλά ήταν ήδη ακινητοποιημένος και τον συλλάβαμε. Στην έρευνα που κάναμε στο διαμέρισμά του βρέθηκε δολοφονημένη η αδερφή του αναφέρει η έκθεση της Αστυνομίας.
-Ήταν ο Φιλίπ Μανσχάους, 21 χρονών. Φορούσε κράνος με βιντεοκάμερα και κατέγραφε την επίθεση. Πριν την επίθεση σκότωσε την υιοθετημένη αδερφή του και έγραψε στο φεις μπουκ ύμνους για την μαζική δολοφονία των 22 Λατινοαμερικάνων στο Ελ Πάσο και την δολοφονία από τον φασίστα 50 μουσουλμάνων στην Ν.Ζηλανδία γράφει η εφημερίδα Αφτονμπλάντετ
-Εμφανίστηκε ψύχραιμος στο αυτόφωρο δικαστήριο και χαμογελούσε στους δημοσιογράφους μεταδίδει η Σουηδική τηλεόραση.
Δυο 65χρονοι που βρισκόταν στο τέμενος  σταμάτησαν την επίθεση και του σπάσανε τα μούτρα όπως φαίνεται στην φωτογραφία!