27 Σεπ 2019

Απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ για τον Ραούλ Κάστρο!

Σε μια νέα κίνηση επιθετικότητας κατά της Κούβας προχώρησαν οι ΗΠΑ, επιβάλλοντας διπλωματικές κυρώσεις στον πρώην πρόεδρο της χώρας Ραούλ Κάστρο.
Η είδηση από το πόρταλ 902.gr:
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα διπλωματικές κυρώσεις σε βάρος του πρώην προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο, κατηγορώντας τον για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι κυρώσεις επιβάλλονται σε βάρος του Ραούλ Κάστρο, 88 ετών, αδελφού του Φιντέλ, και όλης της οικογένειάς του, κυρίως της κόρης του Μαριέλα Κάστρο Εσπίν. Βάσει των κυρώσεων, θα απαγορεύεται στον Κάστρο και την οικογένειά του να εισέρχονται στις ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο των καθηκόντων του στους κόλπους του κομμουνιστικού κόμματος της Κούβας, ο «Ραούλ Κάστρο επιβλέπει ένα σύστημα αυθαίρετων κρατήσεων χιλιάδων Κουβανών, στο οποίο κρατούνται αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 100 πολιτικοί κρατούμενοι», αναφέρει ο Πομπέο σε μια ανακοίνωση προς τον Τύπο. Οι κυρώσεις στοχεύουν επίσης να τιμωρήσουν τον Ραούλ Κάστρο για τη στήριξή του στο Νικολάς Μαδούρο, την προεδρία του οποίου η Ουάσιγκτον θεωρεί παράνομη.
«Οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά τα δικαιώματα των λαών της Κούβας και της Βενεζουέλας», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. «Θα συνεχίσουμε να αναζητάμε όλα τα απαραίτητα διπλωματικά και οικονομικά εργαλεία για να βοηθήσουμε το λαό της Βενεζουέλας να κάνει πραγματικότητα τη μετάβαση που του αξίζει» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Η νέα προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης Τραμπ έρχεται μετά την απέλαση δύο μελών της κουβανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, την Παρασκευή 20 του Σεπτέμβρη, με την «αιτιολογία» ότι δήθεν «πραγματοποίησαν δραστηριότητες ενάντια στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες.
Πολύ πρόσφατες είναι και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνησή του νέων κυρώσεων στο πλαίσιο του πολύμορφου χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού κατά της Κούβας που ισχύει αδιάκοπα από το 1963 μέχρι σήμερα: «Λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα για να απομονώσουμε το κουβανικό καθεστώς που είναι υπεύθυνο για την καταπίεση του κουβανέζικου λαού και την υποστήριξη άλλων δικτατοριών σε ολόκληρη την περιοχή, όπως το παράνομο καθεστώς Μαδούρο».
Η επιβολή κυρώσεων στον Ραούλ Κάστρο επιβεβαιώνει την λυσσαλέα διάθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για ακόμα πιο σκληρά μέτρα και κυρώσεις με στόχο την ακόμα πιο ασφυκτική πίεση στο νησί της επανάστασης, για να λυγίσει ο λαός της. Η Κούβα δε θα λυγίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ