Στα άκρα έχει οδηγηθεί η κόντρα των μεγαλοεπιχειρηματιών Σωκράτη Κόκκαλη και Βαγγέλη Μαρινάκη, με εκατέρωθεν αιχμηρές ανακοινώσεις και βαριές κατηγορίες.
Η ανταλλαγή ανακοινώσεων, που εμπεριέχουν και προσωπικές αναφορές ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες με τη δημοσιοποίηση δύο επιστολών μεταξύ της «INTRAKAT» (Κόκκαλης) και της «ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ» (Μαρινάκης). Αφορμή υπήρξε το αίτημα της «INTRAKAT» για επιστροφή έκτασης του προπονητικού κέντρου στο Ρέντη που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πρόκειται για έκταση που ανήκε στην «ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ» και αποκτήθηκε από την «INTRAKAT» την περίοδο της προεδρίας του κ. Σωκράτη Κόκκαλη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Στις επιστολές τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες εκτοξεύουν κατηγορίες εκατέρωθεν, αφήνοντας σαφείς αιχμές ο ένας για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του άλλου. Από την πλευρά του, ο Σωκρ. Κόκκαλης κατηγόρησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι κρύβεται πίσω από offshore εταιρείες και χρησιμοποιεί τον Ολυμπιακό και τα ΜΜΕ που ελέγχει ως εργαλεία των προσωπικών και πολιτικών του φιλοδοξιών, ενώ η πλευρά Μαρινάκη έκανε λόγο για «κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις» και σχέσεις της οικογένειας Κόκκαλη με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο «καυγάς» Μαρινάκη-Κόκκαλη γίνεται στην πλάτη του Ολυμπιακού, μιας ιστορικής και δημοφιλούς ομάδας με εκατομμύρια φιλάθλους στην Ελλάδα και όχι μόνο. Από την κόντρα των δύο μεγαλοεπιχειρηματιών αναδύεται η οσμή της σαπίλας που έχει κυριεύσει το εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο των ΠΑΕ-επιχειρήσεων.
Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι το ποδόσφαιρο των ΠΑΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των συμμοριών τους, του στοιχήματος και των κυκλωμάτων, είναι ένα πτώμα που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη.
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και όλων των ομάδων, η νεολαία, συνολικά ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτούν στις κόντρες των μεγαλοκαπιταλιστών του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου. Αντίθετα, όλοι μαζί πρέπει να παλέψουν σε γραμμή ρήξης ενάντια στη λογική των ΠΑΕ και των επιχειρηματικών-κερδοσκοπικών δράσεων στον αθλητισμό. Με προοπτική μια άλλη εξουσία και οικονομία, όπου και ο αθλητισμός και πιο συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο, θα εξυπηρετεί τις όλο και αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες, θα αποτελεί πραγματικό δικαίωμα του λαού στην πράξη και όχι εμπόρευμα.