Με ανακοίνωσή της η ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας καταγγέλλει την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, εκφράζει συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα:
«Οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οξύνονται σε σημείο που ακόμα και το μικρότερο λάθος μπορεί να εξελιχτεί σε ανεξέλεγκτο. Το γεγονός ότι η άρχουσα τάξη της Τουρκίας έχει απολέσει πλήρως την ικανότητα να κάνει σωστές εκτιμήσεις αυξάνει περαιτέρω τους κινδύνους».
Και προσθέτει: «Ξέρουμε από την Ιστορία ότι εκτός των άλλων οι πόλεμοι αξιοποιούνται από την άρχουσα τάξη για να καταστέλλουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Ολο το πλαίσιο της προβληματικής τουρκικής οικονομίας το σηκώνουν στις πλάτες τους τα λαϊκά στρώματα. Η ανεργία αυξάνεται, όπως και το κόστος διαβίωσης, ήδη 1 εκατομμύριο νοικοκυριά αντιμετωπίζουν περικοπές γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς στο φυσικό αέριο. Αυτός ο χωρίς νόημα πόλεμος ενάντια σε μια άλλη χώρα θα φέρει μόνο περισσότερη φτώχεια και περισσότερους θανάτους για το λαό μας».
Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η πολιτική της κυβέρνησης στη Συρία, που συναντά την καθολική αντίθεση της πλειοψηφίας του λαού μας, πρέπει να εγκαταλειφθεί και τα τουρκικά στρατεύματα πρέπει να φύγουν από τη χώρα αυτή».