3 Μαρ 2020

Προεδρείο Περιφερειακού Συμβουλίου ή ηθμός κατακράτησης κάθε ενοχλητικής, για την Περιφερειακή Αρχή, άποψης;



Εδώ και καιρό το προεδρείο του Π.Σ. εφαρμόζει τον κανονισμό λειτουργίας του Π.Σ. κατά το δοκούν. Ιδιαίτερα στο μέρος που αφορά τις επερωτήσεις – στο οποίο μέρος , ουσιαστικά, γίνεται ο έλεγχος αλλά και κριτική του «έργου» της περιφερειακής αρχής— το προεδρείο του Π.Σ. δίνει τα ρέστα του.  Άλλες φορές επιτρέπει 3-4 επερωτήσεις σε κάθε παράταξη. Άλλες μία επερώτηση και άλλες , με ιδιαίτερη προτίμηση στις παρατάξεις της μειοψηφίας, καμία.
Τους τελευταίους δε δύο μήνες εφεύρε και την μέθοδο να προστατεύει την Περιφερειακή Αρχή από τις «ενοχλητικές» επερωτήσεις δια της μεθόδου… «του στρίβειν δια του αρραβώνος». Δεν επιτρέπει δηλ. την δημόσια συζήτησή  τους με την υπόσχεση ότι αυτές θα απαντηθούν  γραπτά στο μέλλον! Μόνο στη Λαϊκή Συσπείρωση μέχρι τώρα ,με την ,μέθοδο αυτή, έχει απαγορεύσει την συζήτηση 5 πολύ σοβαρών, κατά την άποψή μας, επερωτήσεων.
Παρόλο που σκοπός των επερωτήσεων είναι να συζητούνται δημόσια για να ενημερώνονται και οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι πολίτες των Ιονίων νησιών εντούτοις καμία επερώτησή μας δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα ούτε γραπτά αν και οι 2 επερωτήσεις  έχουν κατατεθεί από τις 20/01/2020. Έτσι π.χ. καμία απάντηση δεν πήραμε στην επερώτησή μας για την απαράδεχτη καθυστέρηση που παρατηρείται στην μεταφορά των υπηρεσιών της ΠΙΝ στο κτίριο των παλαιών δικαστηρίων, καθυστέρηση που στοίχισε μέχρι σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην ΠΙΝ.
Παραθέτουμε ολόκληρη την επερώτησή μας για να ενημερωθεί ο κόσμος και αβίαστα να βγάλει τα συμπεράσματά του.  :    
 «…Είναι γνωστό πως το κτίριο των παλαιών δικαστηρίων της Κέρκυρας παραχωρήθηκε στη ΠΙΝ για να στεγασθούν οι υπηρεσίες της ΠΙΝ που ευρίσκονται σε ενοικιασμένα γραφεία στις Αλυκές του Ποταμού. Για τα γραφεία αυτά καταβάλλονται, ετησίως, για μισθώματα σε ιδιώτες,  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Και ενώ οι εργασίες  διαρρύθμισης των εσωτερικών χώρων του παλιού δικαστικού μεγάρου έχουν τελειώσει εδώ και πολλούς μήνες,  με πρόσχημα ότι δεν έγινε το ίδιο με τους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου, οι υπηρεσίες της ΠΙΝ παραμένουν στα ενοικιασμένα  γραφεία και η ΠΙΝ συνεχίζει να καταβάλλει αδικαιολόγητα χιλιάδες ευρώ για μισθώματα. Στο μεταξύ και οι εσωτερικοί χώροι, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, κινδυνεύουν να πάθουν ανεπανόρθωτες ζημιές, αφού καμία φύλαξη δεν υπάρχει, οι πόρτες ουσιαστικά είναι παραβιασμένες και αδέσποτα σκυλιά κάνουν χρήση των χώρων αυτών.
Ερωτάται η κα Περιφερειάρχης:
1.Πότε έπρεπε με βάση το χρονοδιάγραμμα να μεταφερθούν οι υπηρεσίες της ΠΙΝ στο κτίριο των παλαιών δικαστηρίων;
2. Πότε προβλέπεται να γίνει η μεταφορά ;
3. Πόσα είναι τα μηνιαία μισθώματα που καταβάλλονται σε ιδιώτες για τα ενοικιασμένα γραφεία της ΠΙΝ στις Αλυκές Ποταμού ;»

    Στη τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ. (28/02/2020) η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε τρεις επερωτήσεις [ για τα μέτρα πολιτικής προστασίας στην ΠΙΝ, για μέτρα βελτίωσης της κυκλοφορίας στην Εθνική Λευκίμης (περιοχή Βρυώνη) και στην Εθνική Αχιλλείου ( περιοχή Ποντή) και επερώτηση για την παραβίαση, από μεριάς περιφερειακής αρχής, της ομόφωνης απόφασης 10-1-2020 του Π.Σ. που αφορούσε το εργασιακό καθεστώς και τη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών εργαζομένων στην ΠΙΝ μέσω προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα Κέρκυρας.
Και οι 3 επερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης με την ίδια μέθοδο παραπέμφθηκαν στις Ελληνικές καλένδες των γραπτών απαντήσεων. Τι και αν και οι 3 αφορούσαν επείγοντα προβλήματα. Τι και αν και οι 3 απαιτούσαν κατεπείγουσες λύσεις. Το προεδρείο άτεγκτο απαντούσε  «…οι επερωτήσεις θα απαντηθούν γραπτά στο μέλλον…». Παραθέτουμε ολόκληρη την τρίτη  επερώτηση μας που αφορά τα προβλήματα των εργαζομένων στην ΠΙΝ με το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα για να κρίνει ο κόσμος αν είναι π.χ. κατεπείγον να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, εργαζόμενοι με μισθό 500 ευρώ τον μήνα, όταν την ίδια στιγμή μάλιστα ,σε κάθε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της ΠΙΝ, εγκρίνονται χιλιάδες ευρώ για έξοδα  ταξιδιών της κας Περιφερειάρχη και των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών. :

 «...Στη συνεδρίαση του Π.Σ. στις 22/01/2020 συζητήθηκε το πιο πάνω θέμα και ομόφωνα λήφθηκε η απόφαση 10-1/2020 που αναφέρει και τα εξής : Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων : ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Την άμεση πληρωμή των οχτάμηνων εργαζομένων για την εργασία που προσφέρουν, χωρίς την αποστολή εξώδικου από μέρους τους.
Την αναβολή της δίκης που έχει οριστεί για τις 29-1-2020, ώστε να διευθετηθούν τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει και να διεξαχθούν με ομαλό τρόπο οι δικαστικές διαδικασίες.
Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των οχτάμηνων εργαζομένων στις επερχόμενες δίκες στις 29-01-2020 και 11-02-2020.
Να αιτηθεί από τον ΑΣΕΠ στις προκηρύξεις μόνιμων υπαλλήλων που θα προκηρυχτούν, να υπάρχει ειδική μοριοδότηση για τους εργαζομένους που έχουν δουλέψει στην Περιφέρεια στα πρότυπα της 3- Κ.
Επερωτάται η κα Περιφερειάρχης γιατί η απόφαση αυτή ,όχι μόνο δεν εφαρμόσθηκε αλλά απεναντίας παραβιάσθηκε, επανειλημμένα, αφού ακόμη οι εργαζόμενοι αυτοί δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους αλλά και στο δικαστήριο που έγινε αυτές τις μέρες η ΠΙΝ εκπροσωπήθηκε με δικηγόρο που  καταφέρθηκε ενάντια στα αιτήματα των εργαζομένων αυτών, παρά τη ρητή και ομόφωνη απόφαση του Π.Σ. πως «…Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των οχτάμηνων εργαζομένων στις επερχόμενες δίκες στις 29-01-2020      και   11-02-2020.»;
  Είναι φανερό πως η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα συνεχίσει να ανέχεται τον εμπαιγμό αυτό από μεριάς του προεδρείου του Π.Σ. Υπάρχουν τρόποι να αντιδράσουμε και θα αντιδράσουμε αν έστω και την τελευταία στιγμή το προεδρείο δεν αντιληφθεί πως πρέπει να διορθώσει την απαράδεχτη τακτική του και δεν αλλάξει ρότα.
                                     
                                   ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                                                         
                                    

                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ