3 Μαρ 2020

Πώς γίνεται να είσαι προσφυγική ομάδα και να μη βοηθάς τους πρόσφυγες αλλά τους συνοριοφύλακες;


Δεν είναι ασφαλώς η μόνη περίπτωση, είναι όμως από αυτές που χτυπάνε πιο άσχημα στο μάτι.
Η Προοδευτική είναι ένα προσφυγικό σωματείο, όπου ούτε καν το όνομά της δεν είναι τυχαίο. Παρόλα αυτά, η σημερινή διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να στείλει ενίσχυση (ένα φορτηγό με νερά και φρούτα) στους συνοριοφύλακες στον Έβρο και το ανακοίνωσε στο προφίλ της στο Facebook.

Συντάσσεται, δηλαδή, με τον εθνικιστικό παροξυσμό των τελευταίων ημερών, αντί να συγκινείται από το δράμα των ξεριζωμένων, όπως θα επέβαλαν οι καταβολές της ομάδας. Ενώ οι υπεύθυνοι της σελίδας φροντίζουν να διαγράφουν-σβήνουν τα σχόλια που ασκούν κριτική στην απόφαση -όπως προκύπτει τουλάχιστον από μηνύματα αναγνωστών μας.
“Όλη η Ελλάδα πρέπει να είναι κοντά σας…” λέει το μήνυμα της διοίκησης. Μα η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ένα μόνο πράγμα. Από τη μια ήταν πχ ο λαός της Κοκκινιάς με τους αγώνες και την ιστορία του και από την άλλη οι φασίστες που φώναζαν τους πρόσφυγες “Τουρκόσπορους”. Από τη μια είναι οι απλοί, ρομαντικοί φίλαθλοι και από την άλλη οι επιχειρηματίες που βλέπουν τα πάντα ως μπίζνα για κέρδος. Κι όσοι δεν έχουν υποστεί οπαδική ή πολιτική λοβοτομή, θα κάνουν τα πάντα για να μη γίνει ποτέ πράξη το σκωπτικό “οι παππούδες μας πρόσφυγες και τα εγγόνια φασίστες”…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ