Σημαντική αύξηση των δυνάμεων του Κομμουνιστικού Κόμματος (Partito Comunista) ανέδειξαν οι κάλπες των επαναληπτικών εκλογών στην εκλογική περιφέρεια Lazio-1 της Ρώμης, που διεξήχθησαν την Κυριακή 1 Μάρτη.  
Ο υποψήφιος του ΚΚ Ιταλίας και γενικός γραμματέας του κόμματος Μάρκο Ρίτσο κατέλαβε την 4η θέση λαμβάνοντας ποσοστό 2,62%, επτά φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τις εκλογές του 2018 (0,37%). Σε απόλυτους αριθμούς το ΚΚ Ιταλίας σχεδόν διπλασίασε τον αριθμό των ψηφοφόρων του, κάτι που αποτελεί επίτευγμα λαμβάνοντας υπ’ όψη τον δυσμενή συσχετισμό δυνάμεων και τη χαμηλή συμμετοχή (μόλις 17,7%) στις εκλογές. 
Οι επαναληπτικές εκλογές έγιναν προκειμένου να αναδειχθεί ο βουλευτής που θα πάρει τη θέση του Πάολο Τζεντιλόνι στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Σημειώνεται ότι ο Τζεντιλόνι παραιτήθηκε από βουλευτής προκειμένου να αναλάβει χρέη επιτρόπου οικονομικών της Κομισιόν.
Νικητής της εκλογικής αναμέτρησης αναδείχθηκε ο υποψήφιος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην υπουργός οικονομικών Πάολο Γκουαλτιέρι με 62,24% ενώ τη δεύτερη και την τρίτη θέση κατέλαβαν οι υποψήφιοι του ακροδεξιού κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας» και του «Κινήματος των 5 Αστέρων» αντίστοιχα.