27 Σεπ 2012

Σοκ από τις αποκαλύψεις Αλμέιδα


Σοκ από τις αποκαλύψεις Αλμέιδα
Αποκαλύψεις που τραντάζουν -για μια ακόμη φορά- το ιταλικό ποδόσφαιρο έκανε στην αυτοβιογραφία του ο άλλοτε άσος της Πάρμα και νυν προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ, Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κρουσμάτων ντόπινγκ, εκβιασμών και στημένων αγώνων στη Serie A στο βιβλίο του με τίτλο: «Almeyda: Life and Soul». Σε όσα, λοιπόν, δηλώνει στην «Gazzetta Dello Sport» ο Αλμέιδα αποκαλύπτει όσον αφορά το θέμα της χρήσης αναβολικών πως «όταν ήμουν στην Πάρμα, πριν τα ματς μας έδιναν ένα μείγμα βιταμινών σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, αφού τα παίρναμε μπορούσαμε να πηδήξουμε μέχρι το ταβάνι» και συμπληρώνει πως «οι παίκτες δε ρωτούσαν για το υγρό, όμως μετά από χρόνια σε πολλούς από αυτούς παρουσιάστηκαν προβλήματα καρδιάς και μυϊκών τραυματισμών. Νομίζω πως είναι συνέπεια αυτού του μείγματος. Υπάρχουν και εικόνες, όπου ο Καναβάρο έκανε ενδοφλέβιες ενέσεις πριν από κάποιο παιχνίδι». Σημειώνεται ότι για το ίδιο θέμα παλιότερα είχε κάνει ανάλογες αποκαλύψεις και ο παλιός άσσος της Γιουβέντους και της Εθνικής Γαλλίας Ζινεντίν Ζιντάν. Παράλληλα, στο βιβλίο του ο Αλμέιδα αναφέρει και απειλές που δεχόταν αυτός και οι συμπαίκτες του από τη Μαφία για στήσιμο αγώνων.
  • Τακτοποίηση ή τριετής αποκλεισμός. Αυτό το τελεσίγραφο έδωσε στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας η UEFA. Το χρονικό περιθώριο που έχει η πολυνίκης Βουλγαρίας να διευθετήσει τα περίπου 50 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές, εκπνέει στο τέλος του μήνα. Αν δεν τα καταφέρει, τότε θα υποστεί τριετή αποκλεισμό από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Να θυμίσουμε πως η Ομοσπονδία της Βουλγαρίας της είχε επιβάλει απαγόρευση μεταγραφών έως τις 31 Αυγούστου, καθώς επίσης ότι η ΤΣΣΚΑ Σόφιας είχε -λόγω χρεών- αποκλειστεί από τα προκριματικά του Champions League την περίοδο 2008/09.
  • Οι υπόνοιες και οι φήμες για στημένα παιχνίδια δεν αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και το χάντμπολ, με το όνομα της πρωταθλήτριας Γαλλίας Μονπελιέ να βρίσκεται εμπλεκόμενο σε παρόμοια υπόθεση. Συγκεκριμένα, δικαστική πηγή δήλωσε στο «Reuters» ότι ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για ύποπτα στοιχήματα σε αγώνα της Μονπελιέ με τη Σεβίν από την οποία ηττήθηκε απροσδόκητα στο μεταξύ τους αγώνα στις 12 Μάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ