25 Ιαν 2013

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖOΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖOΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση για να προασπίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να καταστείλει τους αγώνες των εργαζομένων. Μετά τη λάσπη, τις συκοφαντίες και τις απειλές προχώρησε στην εισβολή στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ με δυνάμεις των ΜΑΤ.     
Η συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας τη «σιδερένια φτέρνα» του αστικού κράτους (νόμους, κατασταλτικούς μηχανισμούς, δικαιοσύνη, μέσα μαζικής ενημέρωσης), επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση, να επιβάλλει την υποταγή στην πολιτική της που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων. Να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα.
Η Γραμματεία Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την κυβέρνηση και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία.
Να μη φοβηθούν. Να αντισταθούν. Πολλές φορές στο παρελθόν, τέτοιου είδους αποφάσεις τσακίστηκαν κάτω από τη μαζική-μαχητική στάση των εργαζομένων και με την αλληλεγγύη. Το παράδειγμα των ναυτεργατών, με τις 10άδες απεργίες σε συνθήκες επίταξης, δείχνει το δρόμο.
Έρχονται νέα κύματα αντιλαϊκών μέτρων, αντιλαϊκών και αυταρχικών πολιτικών και απαιτείται από το εργατικό και λαϊκό κίνημα ανεβασμένη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα στην απόκρουσή τους.
Αγώνας οργανωμένος, σχεδιασμένος για ρήξεις και ανατροπές, για να απαλλαγεί οριστικά ο λαός από το ζυγό των  μονοπωλίων και τις δυνάμεις που τα υπηρετούν.
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !
ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΕΠΙΤΑΞΗ !
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ !
ΦΘΗΝΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Κέρκυρα, 25/01/2013
Η Γραμματεία Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ