15 Σεπ 2013

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Να ξεπεράσει το παρελθόν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Να ξεπεράσει το παρελθόν
Συμμετέχοντας στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης με αντιπάλους την Παρί Σεν Ζερμέν, την Μπενφίκα και την Αντερλεχτ, οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν φέτος το κάτι παραπάνω
Με στόχο να ξεπεράσει παθογένειες του παρελθόντος και αυτή τη φορά να κάνει το κάτι διαφορετικό (σε σχέση τουλάχιστον με την παρουσία του τα τελευταία χρόνια) ο Ολυμπιακός αρχίζει από την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη τη φετινή του ευρωπαϊκή περιπέτεια. Μια περιπέτεια που φυσικά εκτός των όποιων αγωνιστικών ή ηθικών οφελών από την παρουσία της ομάδας σε αυτή, υπάρχει φυσικά και το διόλου ευκαταφρόνητο οικονομικό μέρος με τα τεράστια έσοδα για την ελληνική ΠΑΕ.
Οι... βατές παγίδες
Οι «ερυθρόλευκοι» με για ακόμη μια χρονιά εξασφαλισμένη παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ συμμετέχουν φέτος στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης με αντιπάλους τις Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν και Αντερλεχτ. Με τη γαλλική ομάδα μάλιστα κάνουν πρεμιέρα στη δράση φιλοξενώντας την στο «Γ. Καραϊσκάκης». Με δεδομένο το τι θα μπορούσε να τύχει στους πρωταθλητές Ελλάδας δεν θα θεωρηθεί υπερβολή αν κάποιος συμπεράνει ότι ο συγκεκριμένος όμιλος είναι στα μέτρα της ελληνικής ομάδας. Ομως, όπως έχει αποδειχθεί, αυτό είναι και η παγίδα του ζητήματος αφού αρκετές φορές στο παρελθόν οι Πειραιώτες είδαν ομάδες που θεωρούνταν του χεριού τους να τους κόβουν τα όνειρα για τη συνέχεια.
Να ξορκίσει τον... εφιάλτη
Την ικανοποίηση για τους αντιπάλους που ανέδειξε η κληρωτίδα της UEFA είχε εκφράσει αρχικά και ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Μίτσελ, ωστόσο ο ίδιος επισήμανε πως η ομάδα του θα πρέπει να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη και αντάξια των περιστάσεων. Αλλωστε, αυτή τη φορά η πρεμιέρα των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων στερεί απ' τον Ολυμπιακό το άλλοθι προηγούμενων ετών για ανέτοιμη ομάδα καθώς ελέω μουντιαλικής χρονιάς το ελληνικό πρωτάθλημα έχει αρχίσει εδώ και ένα μήνα ενώ κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ήδη αγωνιστεί και με τα χρώματα της Εθνικής. Αρα, προϋποθέσεις για να ξορκιστεί φέτος ο εφιάλτης της πρεμιέρας για τους «ερυθρόλευκους» υπάρχουν και με το παραπάνω.
Οι αντίπαλοι
Μετά την περσινή απώλεια του Europa League η Μπενφίκα ψάχνει την εξιλέωση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ
Associated Press
Μια νεόπλουτη Ν (Παρί Σεν Ζερμέν) που σώθηκε πριν λίγα χρόνια από το φάσμα της χρεοκοπίας και πλέον σκορπάει λεφτά αβέρτα με στόχο την επιστροφή στις διακρίσεις, μια έμπειρη (Μπενφίκα) αλλά με τάσεις αυτοκτονίας τις κρίσιμες στιγμές (π.χ. περσινή απώλεια τριών τροπαίων στις καθυστερήσεις) και μια ομάδα (Αντερλεχτ) κακός δαίμονας για τις ελληνικές ομάδες (η ΑΕΚ το ξέρει καλύτερα) αποτελούν τα εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός προκειμένου να πετύχει τον αρχικό του στόχο που είναι η πρόκριση στον επόμενο γύρο.
ΠΑΡΙ Σ. Ζ.: Ολα τα... λεφτά ο Ιμπραΐμοβιτς
Μπορεί ως ομάδα να μη θεωρείται έμπειρη στη διοργάνωση, η πλειάδα αστεριών που διαθέτει όμως της εξαφανίζουν το μειονέκτημα. Με βαρύ πυροβολικό τον Ζλάτα Ιμπραΐμοβιτς αλλά και τους Καβάνι (φετινή μεταγραφή), Τιάγκο Σίλβα, Εζεκίελ Λαβέτσι, οι Παριζιάνοι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πέρσι έπειτα από 19 χρόνια, φέτος στοχεύουν ψηλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με όπλο την επίθεση - φωτιά. Απ' την άλλη η παρουσία του Λοράν Μπλαν στον πάγκο (αντικατέστησε τον Αντζελότι) έδωσε τροφή για ποικίλα σχόλια όσον αφορά στα ευρωπαϊκά όνειρα ιδιαίτερα μετά το μέτριο ξεκίνημα στο Σαμπιονά (4η θέση, 2 νίκες, 2 ισοπαλίες).
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζητάει εξιλέωση
Μετά το περσινό... θαύμα οπότε κατάφερε να χάσει τρία τρόπαια (πρωτάθλημα - κύπελλο Πορτογαλίας - Europa League) στις καθυστερήσεις, η Μπενφίκα ζητάει φέτος την εξιλέωσή της μέσω της παρουσίας της στους ομίλους του Champions League. Με τον Ζορζέ Ζέσους για τέταρτη φορά στο τιμόνι (τον κράτησαν παρά το περσινό κάζο) το μεγάλο όπλο της ομάδας, Οσκαρ Καρντόσο, να συνεχίζει και την απόκτηση του Φέισα απ' τον Ολυμπιακό, η ομάδα της Λισαβόνας θεωρείται επικίνδυνη.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Θέλει προσοχή
Την καλή αρχή ψάχνει ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Τρίτη με αντίπαλο την Παρί Σ. Ζ.
Icon
Το σπουδαίο όνομα του βελγικού ποδοσφαίρου, η Αντερλεχτ, με τα περισσότερα εγχώρια τρόπαια, θεωρείται μεν έμπειρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο για τον Ολυμπιακό δεν αποτελεί και φόβητρο. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» τη φετινή ομάδα την αντιμετώπισαν σε φιλικό το καλοκαίρι και την νίκησαν (1-0). Τώρα τα πράγματα αλλάζουν, όμως με την ομάδα του Φρανκ Ντε Μπρομ να θέλει αρχικά την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής της συνέχειας (βλ. 3η θέση του ομίλου) και ό,τι άλλο προκύψει.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της Παρί Σ. Ζ.
Associated Press

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
«Σύναξη» πρωταθλητών στον 8ο
Στον 8ο όμιλο, με Μίλαν, Αγιαξ και Σέλτικ, θα αγωνιστεί η Μπαρτσελόνα
Απ' τους υπόλοιπους ομίλους ο 8ος θεωρείται «φωτιά» και συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού εκεί θα κοντραριστούν τρεις πρώην πρωταθλητές Ευρώπης. Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Αγιαξ δίνουν τη δική τους αγωνιστική αίγλη στον όμιλο και μαζί με τη Σέλτικ θα παλέψουν για τις δύο θέσεις στον... ήλιο. Κατά το ήμισυ με τον 8ο μοιάζει και ο 2ος όπου συμμετέχουν άλλοι δύο κάτοχοι τροπαίων, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους, ενώ λεπτές ισορροπίες υπάρχουν στον 6ο που συγκεντρώνει τις Αρσεναλ, Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ και Νάπολι.
Η κάτοχος Μπάγερν είναι στον 4ο όμιλο με βασικό αντίπαλο (αλλά στα μέτρα της) τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ πιο εύκολο έργο θεωρείται ότι έχει η Τσέλσι στον 5ο όμιλο. Ιβηρική υπόθεση φαντάζει ο 7ος με Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης να θεωρούνται τα φαβορί του.
Αναλυτικά οι όμιλοι: 1ος όμιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Λεβερκούζεν, Σοσιεδάδ. 2ος όμιλος: Ρεάλ, Γιουβέντους, Γαλατασαράι, Κοπεγχάγη. 3ος όμιλος: Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Αντερλεχτ. 4ος όμιλος: Μπάγερν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μάντσεστερ Σίτι, Βικτόρια Πλζεν. 5ος όμιλος: Τσέλσι, Σάλκε, Βασιλεία, Στεάουα Βουκουρεστίου. 6oς όμιλος: Αρσεναλ, Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ, Νάπολι. 7ος όμιλος: Πόρτο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ζενίτ, Αούστρια Βιέννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ