31 Μαρ 2014

ξυπνατε ρεεεεεεε-αγωνααααασ

“Οι άρχοντες του τόπου έχουν απομονώσει τη Λευκίμμη”


       monastiriotisΤα κακώς κείμενα της  τοπικής πραγματικότητας θίγει ο αναγνώστης μας κ. Γρ. Μοναστηριώτης με αφορμή τη μεταφορά του, από τη Λευκίμμη στο Νοσοκομείο, λόγω ατυχήματος που είχε.
Στο κείμενο που μας απέστειλε, αναφέρει τα εξής:
Αγαπητοί  συμπατριώτες, προσφάτως  χρειάστηκε  η μετακόμισή μου  με ασθενοφόρο  στο νοσοκομείο της  Κέρκυρας , λόγω  πτώσης,  αφού προηγουμένως  έλαβα  τις πρώτες  βοήθειες  στο  ιατρικό κέντρο  Λευκίμμης.
Η  φροντίδα  που μου προσφέρθηκε  τόσο  από το  νοσηλευτικό προσωπικό  του κέντρου υγείας ,του νοσοκομείου  καθώς και του  πληρώματος  του ασθενοφόρου ήταν  άψογη και  τους  υπέρ  ευχαριστώ  όλους  για την φροντίδα  και την προσπάθεια  που κατέβαλαν για την  εντόπιση  και αποκατάσταση  τυχών σωματικών βλαβών  από την πτώση.                                                                                
Όμως  αγαπητοί  συμπατριώτες  οι άρχοντες  του  τόπου μας δεν δείχνουν  την ίδια  ευαισθησία  και την  ίδια φροντίδα προς  τους πολίτες  όπως  το ιατρικό  και νοσηλευτικό  προσωπικό.       
Για  να γίνω πιο σαφής  σας λέω  ότι το μιας  ώρας και πλέον  ταξίδι  από Λευκίμμη  στο νοσοκομείο ήταν  μια  από τις πιο  τρομακτικές  εμπειρίες στα 72 χρόνια της ζωής μου, ήταν μια δοκιμασία άνευ προηγουμένου.
Αν  είχα  τη δύναμη  να τιμωρήσω  τους μέχρι  τούδε τοπικούς μας (άρχοντες)  η  ποινή που θα τους επέβαλα θα ήταν μια φορά το μήνα  για ένα έτος η μεταφορά τους από Λευκίμμη –Κέρκυρα  με ασθενοφόρο  ξαπλωμένοι  στην σανίδα  του φορείου  μήπως και καταλάβουν  το  απαίσιο  οδόστρωμα  της Εθνικής Λευκίμμης , τρομάρα μας, έτσι είναι οι Εθνικές  Οδοί κύριε  Δήμαρχε; Κύριε Περιφερειάρχα;. Έφτασα στο σημείο  να πω στο πλήρωμα του ασθενοφόρου ότι  οι ασθενείς  θα έπρεπε να λαμβάνουν ολική  νάρκωση  για να μη νιώθουν  την αφιλοξενία της διαδρομής.                                                                                                                                                                                                        Με πιο δικαίωμα κύριοι  άρχοντες μας ζητάτε να πληρώσουμε δημοτικά τέλη;  να πληρώσουμε φόρο ακίνητης περιουσίας και τέλη  κυκλοφορίας, τι  μας προσφέρετε; Γιατί να πληρώνουμε για την ύδρευση όταν το νερό είναι μόνο να πλένουμε  τις αυλές  των σπιτιών;                                                                  
Κύριοι άρχοντες  μας έχετε ξεγυμνώσει παντελώς. Στην περιφέρεια της Λευκίμμης υπήρχε κάποτε ένα αγροτικό  νοσοκομείο, το καταργήσατε, υπήρχε ένας ΟΤΕ τον καταργήσατε, υπήρχε ένα  υποκατάστημα ΙΚΑ το καταργήσατε,τώρα όσοι έχουν να πληρώσουν το ΙΚΑ πρέπει να χάνουν  μια ολόκληρη  ημέρα να ταξιδεύουν στην πόλη, ούτε και για θεώρηση βιβλιαρίου δεν έχει γίνει κάποια μέριμνα. Μας έχει μείνει  τελικά το ταχυδρομείο, κλείστε το κι αυτό  ή μήπως το κρατάτε να μας στέλνετε  τους λογαριασμούς;                                                                                                                                                            Με τι πρόσωπο θα έλθετε να μας  ζητήσετε την ψήφο μας στις επικείμενες  εκλογές;                                    
Τι  θα μας προσφέρετε ως αντάλλαγμα;
Μερικά θα ,θα ,θα  και πάλι  ο τόπος θα επιστρέψει  στον παλιό ρυθμό. Απομόνωση, απομόνωση απομόνωση. Τι  θα κάνετε  με τους γείτονές μου (και όχι μόνο) που αδειάζουν τους βόθρους στις σούδες;
Και εδώ πάλι μερικά θα θα θα και επιστροφή στην (ευωδία) και τα κουνούπια να σφυρίζουν στο σκοπό της  αδιαφορίας σας.
Γρηγόρης Μοναστηριώτης – Γάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ