8 Απρ 2016

ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ

 ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, με αφορμή την επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους πριν από μερικές μέρες. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους του νησιού. Η εκρηκτική κατάσταση στο νησί μας, η απαράδεκτη κατάσταση στο λιμάνι, δεν είναι τυχαία. Είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της συμφωνίας της ίδιας της κυβέρνησης με την ΕΕ για το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων.

Τεράστιες ευθύνες μοιράζονται και οι τοπικοί παράγοντες τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ αλλά και η δημοτική Αρχή, που στηρίζει αυτήν την πολιτική.
Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μιχαηλίδη και του κ. Μηταράκη αποτελούν μνημείο προκλητικότητας και αποπροσανατολισμού, την ίδια στιγμή, που και οι δυο τους ψήφισαν στη Βουλή το νομοσχέδιο που επικυρώνει τις συμφωνίες με την ΕΕ, τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας!

Ολοι τους είναι υπόλογοι και θα έχουν κάθε ευθύνη αν εξακολουθήσουν κατασταλτικές ενέργειες σε βάρος προσφύγων ή Ελλήνων. Αυτό ακριβώς το κλίμα αξιοποιεί και η ΧΑ προσπαθώντας να σπείρει το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του μίσους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο, που χωρίς κουβέντα για τη συμμετοχή της κυβέρνησης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συνεχίζει να σπέρνει αυταπάτες χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα περί "Ευρωπαϊκού κεκτημένου", "ανθρωπισμού και αλληλεγγύης".

Ολοι τους ξέχασαν ότι χειροκροτούσαν την Αραβική Ανοιξη, την αντιπολίτευση στη Συρία και τους τζιχαντιστές, όταν προετοιμαζόταν το σημερινό έγκλημα. Ξέχασαν πως εγκαλούσαν το ΚΚΕ ότι βλέπει φαντάσματα όταν επισήμαινε τους κινδύνους.


Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ καλεί το χιώτικο λαό να συνεχίσει να δείχνει τη γνήσια αλληλεγγύη του, να είναι σε επαγρύπνηση, να εκφράσει τη διαμαρτυρία του απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση με κάθε τρόπο. Να μην πέσει στην παγίδα του ρατσισμού, και να οργανώσει την πάλη του συνολικά απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης - ΗΠΑ - ΕΕ, που γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, τον πόλεμο. Να παλέψει και να απαιτήσει:
  • Αμεση διευκόλυνση στους πρόσφυγες, ώστε να φύγουν προς στις χώρες που επιθυμούν με ανυπακοή στις συμφωνίες της ΕΕ.
  • Αξιοπρεπή φιλοξενία σε ανοικτούς χώρους με ευθύνη του κράτους και του Δήμου.
  • Κλείσιμο των απαράδεκτων στρατοπέδων συγκέντρωσης (hot spot)».
Πηγή: Ριζοσπάστης 
___________
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ