8 Απρ 2016

Καταγγελία Γραμματείας Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. για το νέο εργατικό "ατύχημα" στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας

 Καταγγελία Γραμματείας Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. για το νέο εργατικό "ατύχημα" στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας



Άλλο ένα εργατικό «ατύχημα» στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας,  έρχεται να προστεθεί στην πληθώρα των εργατικών «ατυχημάτων» που συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο, με ρυθμό που αυξάνεται ανησυχητικά στους Δήμους όλης της χώρας.  Πρόκειται στην πραγματικότητα για εργοδοτικά εγκλήματα ! 

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (6/4/2016) το πρωί  και ώρα 7:00 π.μ. στην περιοχή της Ανάληψης, εργαζόμενος συμβασιούχος (μίσθωση έργου) στην καθαριότητα, στην προσπάθειά του να ξεμπλοκάρει τον κάδο απορριμμάτων που κόλλησε στο ψηλό σημείο της πρέσας αποκομιδής, χτυπήθηκε στο στήθος απ’ τον βραχίονα που συγκρατούσε τον κάδο. Ο εργαζόμενος χτυπημένος  εκσφενδονίστηκε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να υποστεί κακώσεις στο πίσω μέρος της κεφαλής και του κορμού. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέφερε ο ίδιος ο εργαζόμενος στα μέλη της γραμματείας του ΠΑΜΕ, που τον επισκέφθηκαν για να συμπαρασταθούν σ’ αυτόν και την οικογένειά του στην χειρουργική κλινική του Γεν. Νοσοκομείου Κέρκυρας. . . κ α ν έ ν α ς υπεύθυνος πολιτικός παράγοντας της Δημοτικής αρχής δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη του! 

Είναι πια «κοινό μυστικό» πως, τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στην υπηρεσία καθαριότητας είναι ανύπαρκτα και ο μηχανολογικός εξοπλισμός υποβαθμισμένος και με πλημμελή συντήρηση. 

Η Δημοτική αρχή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες γιατί  ενώ επαγγέλλονταν «αριστερές» ανατροπές στο Δήμο και σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων, βλέπουμε τώρα πως συνεχίζει να υλοποιεί τις πολιτικές των προκατόχων της. Εφαρμόζει πιστά και απαρέγκλιτα τον αντιδραστικό νόμο του «Καλλικράτη», την δημοσιονομική πειθαρχία των μνημονίων και της Ε.Ε.

Συνεχίζει να έχει ιδιωτικοποιημένους τομείς της καθαριότητας και οι εργολάβοι να θησαυρίζουν.

Αξιοποιεί με τον ίδιο τρόπο τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, με εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Με οκτάμηνα, πεντάμηνα, με συμβάσεις έργου και εξευτελιστικούς μισθούς που δεν καλύπτουν ούτε μέρος των στοιχειωδών αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους. 
Είναι ώρα η Δημοτική αρχή Κέρκυρας ν’ αναλάβει το σύνολο των ευθυνών της και να στελεχώσει με αποκλειστικά μόνιμο προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα την καθαριότητα (όπως και κάθε δημοτική υπηρεσία), να εκσυγχρονίσει τον μηχανολογικό εξοπλισμό, και να παρέχει σύγχρονη προστασία στους εργαζόμενους με υλικά και μέσα ασφάλειας και υγιεινής. 

Τέλος, καλούμε την διοίκηση του Σωματείου ΟΤΑ Κέρκυρας να πάρει θέση για το γεγονός αυτό και  να αναλάβει τις ευθύνες της προκειμένου να εγγράψει όλους τους συμβασιούχους του Δήμου στο Σωματείο, κάνοντας πράξη την ενότητα όλων των εργαζομένων,  χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ