18 Νοε 2017

Πλημμύρες - πυρκαγιές - καταστροφές, αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής




Η προσπάθεια στοχοποίησης των λαϊκών οικογενειών για τις πρόσφατες πλημμύρες της Δ. Αττικής στόχο έχει να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες τις κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και όλων των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αδιαφορία τους για την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία. Την ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις που με τις πολεοδομικές παρεμβάσεις ευνοούν το μεγάλο κεφάλαιο.
Τη στάχτη και τα αποκαΐδια που αφήνουν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές κάθε καλοκαίρι, ως συνέπεια της αντιδασικής πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων, έρχονται να ξεπλύνουν οι πλημμύρες κάθε φθινόπωρο. Δεν ξεπλένονται όμως και οι εγκληματικές ευθύνες αυτών που είχαν την υποχρέωση να θωρακίσουν με αντιπυρική, αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία τη χώρα και δεν το έκαναν. Οι ευθύνες αυτών που υποσχέθηκαν ως «αριστερή ελπίδα» σε ένα λαό ταλαιπωρημένο από τις άπειρες καταστροφές που έχει υποστεί διαχρονικά από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τους σεισμούς και τα δεκάδες θύματα που θρηνεί, και δεν έκαναν απολύτως τίποτε. Και δεν έκαναν γιατί απλά όλα αυτά που είναι αναγκαία για την προστασία του λαού μας δεν είναι «επιλέξιμες αναπτυξιακές πολιτικές» που εγκρίνει το κεφάλαιο, η ΕΕ, γιατί δεν αποφέρουν κέρδος στους «εκλεκτούς» και «υγιείς» μεγαλοεπιχειρηματίες αυτής της χώρας. Αντίθετα, χρηματοδοτούν με πακτωλό χρημάτων έργα που είναι κερδοφόρα για το κεφάλαιο, όπως δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες κ.ά.
***
Ο λαός όμως μετράει για ακόμη μία φορά δεκάδες θύματα μίας εγκληματικής πολιτικής, που γίνεται ξετσίπωτη όταν επιλέγουν, με δεδομένη την απραξία τους, να ξεγελάσουν το λαό με ημερίδες και φιέστες, όπως αυτή που συνδιοργάνωσε μόλις πριν λίγες μέρες η Περιφέρεια Αττικής με την Ενωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, με αφορμή το συνέδριο της Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Ενώσεων Αξιωματικών Πυροσβεστικής (FEU), που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα με θεματολογία «Πολιτική προστασία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».
Για ποια πολιτική προστασία μιλάνε, το ένιωσαν τα θύματα των πλημμυρών μέχρι το κόκαλο, όπως το νιώθουν κάθε φορά οι λαϊκές οικογένειες που πέφτουν θύματα των πυρκαγιών, των σεισμών, των πλημμυρών. Κάνουν ανέξοδους σχεδιασμούς επί χάρτου για να ξεγελάσουν το λαό και το ονομάζουν κάθε φορά και μ' έναν βαρύγδουπο τίτλο, όπως π.χ. το σχέδιο «Ξενοκράτης». Μόνο που κατά την «εφαρμογή» του κάηκαν 69 άνθρωποι στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007.
Το τι εννοούν με τον όρο πολιτική προστασία, το καταδεικνύει η «στρατηγική της εσωτερικής ασφάλειας» των χωρών - μελών της ΕΕ. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσουν έναν συγκαλυμμένο κατασταλτικό μηχανισμό με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην πολιτική προστασία, για να τσακίζουν τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλεί η εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών τους. Γι' αυτόν το λόγο διατηρούν τη στρατιωτικοποιημένη οργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν προχωρούν στον απαραίτητο εκσυγχρονισμό του και δεν διαθέτουν τις απαραίτητες πιστώσεις για να καλυφθούν οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές που έχουν να κάνουν με την πυροπροστασία της χώρας και την προστασία των πυροσβεστών, οι οποίοι για ακόμη μία φορά με την αυτοθυσία τους προσπαθούν να υπερβούν τα εμπόδια που τους βάζει η κυβερνητική πολιτική και να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
***
Το ΚΚΕ το Σεπτέμβρη του 2017 έγκαιρα κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς την κυβέρνηση σχετικά με τα αναγκαία και άμεσα μέτρα που πρέπει να πάρει για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές, την πρόληψη και την πυρόσβεση. Το ΚΚΕ κατ' επανάληψη έχει απαιτήσει την αναγκαιότητα μέτρων αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τον αντιλαϊκό προσανατολισμό της ακολούθησε την πεπατημένη, αρκέστηκε σε γενικόλογες και ασαφείς απαντήσεις. Το τίμημα της κυβερνητικής αδιαφορίας για μέτρα πρόληψης και προστασίας του λαού μας από τα καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές το πλήρωσαν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με απώλειες ζωών και καταστροφή περιουσιών.
Είναι πλέον επικίνδυνοι με την πολιτική τους! Χρειάζεται τώρα συσπείρωση με το ΚΚΕ. Ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να απαιτήσει την εφαρμογή μέτρων ουσιαστικής πρόληψης και προστασίας, από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς και άλλες καταστροφές.

Μιχάλης ΜΙΧΑΗΛ
Ανθυποπυραγός ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ