5 Δεκ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ


Αγωνιστική Υποδοχή με συλλαλητήριο την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα στο ΣΑΡΟΚΟ
Το "Αναπτυξιακό Συνέδριο" που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου θα σπεύσει το μισό Υπουργικό Συμβούλιο αλλά και ο Πρωθυπουργός για να μας πείσουν ότι έρχεται η "δίκαιη ανάπτυξη" βρίσκεται έτη φωτός μακριά από την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
            Η Περιφερειακή Αρχή ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ παίζει με τον πιο καλό τρόπο το παιχνίδι της κυβέρνησης που επιδιώκει να εξειδικεύσει τους σχεδιασμούς και τις απαιτήσεις της αστικής τάξης της χώρας μας σε επίπεδο Ιονίων Νήσων. Με τα καλέσματα σε σωματεία και συλλόγους αλλά και με την προσυνεδριακή διαδικασία προσπαθεί να δείξει ότι το περιεχόμενο του συνεδρίου είναι κάτι που 'έρχεται "από τα κάτω". Επιχειρούν να στήσουν διαλόγους, να δημιουργήσουν κλίμα συναίνεσης και να βρουν συνενόχους. Το ξέρουν καλά το παιχνίδι αυτό. Όμως και με το συνέδριο αυτό αποδεικνύουν ότι το μόνο που κάνουν είναι να υλοποιούν την κεντρική κυβερνητική πολιτική σε τοπικό επίπεδο.
            Είμαστε ξεκάθαροι, από την ανάπτυξή τους δε γίνεται να βγούμε όλοι κερδισμένοι. Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη μέσα στο σύστημα στο οποίο ζούμε. Η ανάπτυξή τους είναι για τους λίγους και πατάει πάνω στα διαλυμένα εργασιακά μας δικαιώματα, πάνω στην εξοικονόμηση πόρων από την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια κ.α. Εκτός και αν θεωρούν ανάπτυξη το "κοινωνικό μέρισμα", όπου τα παίρνουν χοντρά από τους φτωχούς για να δώσουν ψίχουλα σε αυτούς που οι ίδιοι εξαθλίωσαν. Ή μήπως έννουν ανάπτυξη τη λοταρία;;;
            Βέβαια όποιος δεν πείθεται από τα παραμύθια αυτά και σηκώνει κεφάλι αντιμετωπίζεται με την πειθώ της ασπίδας, των ΜΑΤ, των χημικών, της σύλληψης που όμως γίνονται με κρύα "αριστερή " καρδιά... (βλ. Market In, πλειστηριασμούς, Υπουργείο Παιδείας) Και επειδή αυτά δε φτάνουν κανονίζουν με τους θεσμούς πως θα αλλάξουν τον συνδικαλιστικό νόμο ώστε να δυσκολέψουν τη δράση των σωματείων, να βάλουν εμπόδια στο δικαίωμα του να αγωνιζόμαστε.
            Στην Κέρκυρα, της καπιταλιστικής τουριστικής ανάπτυξης, η κατάσταση στην εκπαίδευση είναι γνωστή. Τρείς μήνες από την 1 Σεπτέμβρη όπου όλα θα δούλευαν ρολόι σύμφωνα με τον Υπουργό και ακόμη τα κενά δεν έχουν καλυφθεί πλήρως σε Γενική και Ειδική Αγωγή. Προσλαμβάνονται κάθε χρόνο δεκάδες αναπληρωτές που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας ενώ είναι απαραίτητοι οι μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Οι κτηριακές υποδομές βρίσκονται σε άθλια κατάσταση με σχολεία να στεγάζονται σε νοικιασμένα κτήρια, όπως παλιές αποθήκες (4ο ΓΕΛ) ή παλιά ξενοδοχεία (Γυμνάσιο Φαιάκων), σχολεία κυριολεκτικά δίπλα στις Φυλακές (3ο & 4ο Γυμνάσιο), κτήρια με προβλήματα στη στατικότατα (1ο ΕΠΑΛ - 5ο ΓΕΛ - Εσπερινό ΕΠΑΛ, Γυμνάσιο Λευκίμμης), το γυμναστήριο των Λυκείων να έχει μετατραπεί σε κλειστό κολυμβητήριο από τα νερά που στάζουν κλπ. Τα κτήρια για νέα σχολεία έχουν βαλτώσει (4ο ΓΕΛ, Σχολικό Κέντρο στα Βραγκανιώτικα). Προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο σε μεταφορές και σίτιση. Κατάργηση δεκάδων τμημάτων σε ΕΠΑΛ, Γυμνάσια και Λύκεια που αναγκάζουν μαθητές να αλλάζουν επιλογή μαθημάτων, να παίρνουν μετεγγραφή από το σχολείο τους και τους εκπαιδευτικούς να τρέχουν σε 3 - 4 σχολεία για να καλύψουν το ωράριό τους. Φημολογούμενη αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών για να γλυτώσουν και άλλα χρήματα, με το υπουργείο να ετοιμάζει ένα σχολείο ακόμη πιο ταξικό. Ακόμη και οι εξαγγελίες του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία ΕΠΑΛ στη Βόρεια Κέρκυρα έρχονται να εξυπηρετήσουν τη στρατηγική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για στροφή στην επαγγελματική εκπαίδευση με στόχο το φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.
            Όσο και αν νιώθει το Υπουργείο την ανάγκη να στέλνει μέχρι και τους Γενικούς Γραμματείς του στα σχολεία να πασχίζουν να πείσουν ότι όλα πάνε καλά, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Τι να ακούσεις από τα επιχειρήματα του Γενικού Γραμματέα Ειδικής Αγωγής και του Περιφερικού Δντη όταν αυτά τα λένε μέσα στο κτήριο του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στην Άνω Κορακιάνα που όλοι ξέρουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται. 
            Βέβαια όλα αυτά η κυβέρνηση, το Υπουργείο, ο Περιφερειακός Δντης, η Περιφέρεια και ο Δήμος τα ξέρουν, γιατί αυτοί τα υλοποιούν. Οι προσκλήσεις σε προσχηματικούς διαλόγους και φιέστες με ακροατήρια επιχειρηματίες και υπουργούς, για να παίξουν ακόμα πιο καλά το επικοινωνιακό τους παιχνίδι της "κανονικότητας" και "δίκαιης ανάπτυξης" δεν πρέπει να έχει ως χειροκροτητές τα εργατικά σωματεία που θα πρέπει να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια σε όλα αυτά και να προβάλουν τη δικιά τους κανονικότητα και ανάπτυξη.
            Η ανάπτυξή τους όχι απλά δεν είναι δίκαιη αλλά τσακίζει τη ζωή εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών, της λαϊκής οικογενείας. Δε θα μας κάνουν συνενόχους. Θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντι.
            Στο συνέδριό τους απαντάμε με αγώνες για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας σε δουλεία με δικαιώματα, σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.

Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας στις 14 Δεκέμβρη με αίτημα αιχμής το συνδικαλιστικό νόμο.
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα στο ΣΑΡΟΚΟ ώστε να διατρανώσουμε το περιεχόμενο της ανάπτυξης που μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ