22 Ιουλ 2018

Εγκατέλειψαν τη χώρα 800 μέλη της περιβόητης ΜΚΟ «Λευκά Κράνη»



Τα «Λευκά Κράνη» -κατασκεύασμα των ΗΠΑ- έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην προπαγανδιστική στήριξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασηςΤα «Λευκά Κράνη» -κατασκεύασμα των ΗΠΑ- έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην προπαγανδιστική στήριξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης
Οχτακόσια μέλη της ΜΚΟ «Λευκά Κράνη», της οργάνωσης «διασωστών» που διατηρεί στενές σχέσεις με τζιχαντιστές και ξένες μυστικές υπηρεσίες, εγκατέλειψαν τη Συρία, καθώς ο συριακός στρατός προελαύνει στα νότια της χώρας.
Τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης -την επαναχρηματοδότηση της οποίας, με 5,6 εκατ. δολάρια ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση των ΗΠΑ- απομακρύνθηκαν προς το Ισραήλ και από εκεί μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία. Σύμφωνα με το ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, η επιχείρηση αυτή έγινε κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών. Το Αμάν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθούν προς τον Καναδά, τη Γερμανία και τη Βρετανία...
Τα «αιτήματα» και οι τελικοί προορισμοί δεν είναι βέβαια καθόλου τυχαίες επιλογές, αφού τα «Λευκά Κράνη», τα οποία εμφανιζόμενα ως «οργάνωση διασωστών» έπαιξαν κεντρικό ρόλο σε διάφορες «αποκαλύψεις» και στην προπαγανδιστική στήριξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, είναι μια οργάνωση-κατασκεύασμα των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που δημιουργήθηκε και χρηματοδοτήθηκε αδρά το 2013 από το «παραμάγαζο» της CIA, την «Υπηρεσία των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη» (USAID). Στη Συρία τοποθετήθηκε επικεφαλής ο Τζέιμς Λε Μεζιέρ, Βρετανός πρώην αξιωματικός των επεμβάσεων στα Βαλκάνια και στη συνέχεια μισθοφόρος.
Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η τρέχουσα επιχείρηση απομάκρυνσης δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως μια αλλαγή στην πολιτική του Ισραήλ, το οποίο αρνείται να δεχθεί Σύρους στο έδαφός του. «Πρόκειται για μια ανθρωπιστική κίνηση που αποτελεί εξαίρεση. Το Ισραήλ διατηρεί την πολιτική του, της μη επέμβασης στη σύγκρουση στη Συρία και συνεχίζει να θεωρεί το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για όλες τις ενέργειες που γίνονται σε συριακό έδαφος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Μακρόν για τη Συρία

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία συζήτησαν μια σειρά σημαντικών διεθνών και περιφερειακών θεμάτων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σε συνέχεια των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 15 Ιούλη στη Μόσχα.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ρωσικής πλευράς, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις ανθρωπιστικές προσπάθειες που καταβάλλονται, ιδιαίτερα για την περιοχή της ανατολικής Γούτα. Χθες, η Γαλλία απέστειλε 50 τόνους ιατρικής βοήθειας στην περιοχή που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, αφού η Ρωσία συμφώνησε να διευκολύνει την αποστολή της.
(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters», «Sputnik»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ