4 Νοε 2018

Λίστα με “κομμουνιστές εχθρούς” κυκλοφορούν οπαδοί του Μπολσονάρου στο διαδίκτυο

Κλίμα διώξεων κατά πολιτικών αντιπάλων του ακροδεξιού προέδρου Μπολσονάρου καλλιεργείται στη Βραζιλία, όπου ήδη κατά την προεκλογική περίοδο είχαν σημειωθεί περιστατικά βίας, όπως η επίθεση σε κοπέλα που χάραξαν πάνω της μια σβάστικα. Αυτή τη φορά οπαδοί του προέδρο κυκλοφορούν μέσω ΜΚΔ μια λίστα με 700 “κομμουνιστές εχθρούς”, εννοώντας οποιονδήποτε οπαδό του αντίπαλου συνασπισμού υπό τον Φερνάντου Αντάντ, αντικαταστάτη του φυλακισμένου πρώην προέδρου Λούλα.
Στη λίστα γίνεται λόγος για “μποϊκοτάζ” ενάντια σε καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και άτομα από το χώρο του κινηματογράφου, που εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους στο Μπολσονάρου, υπογράφοντας μεταξύ άλλων την διακήρυξη “Δημοκρατία ναι”, που επεσήμανε τον κίνδυνο για τη δημοκρατία και καλούσε σε συσπείρωση δυνάμεων υπέρ της “ελευθερίας και της ανεκτικότητας”.  Ανάμεσα στο ονόματα βρίσκονται ηθοποιοί όπως η Καμίλα Πιτάνγκα και η Πατρίσια Πιλάρ, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Φερνάντου Μοράις, αλλά και οι παγκοσμίου φήμης μουσικοί Καετάνου Βελόζου, Τσίκου Μπάρκε και Ζιλμπέρτου Ζιλ.
Οι οπαδοί του Μπολσονάρου καλούν το κοινό να “καταγγείλλει το υλικό τους στα ΜΚΔ ως κήρυγμα μίσους, να μην αγοράζει βιβλία κια δίσκους τους, να μην πηγαίνει στα έργα τους, να μην βλέπει τις εκπομπές τους ούτε να διαβάζει τις στήλες τους. Να μην αγοράζουν τίποτε που έχει να κάνει μαζί τους”.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Δημόσιων Συνηγόρων Ίγκορ Ρόκε, οι θιγόμενοι μπορούν να καταφύγουν στη δικαιοσύνη για “προσβολή της τιμής τους” ενάντια σε όσους διαδίδουν τέτοια μηνύματα. Προφανώς όμως ο εκφασισμός που βιώνει η χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί δικαστικά, σε μια περίοδο μάλιστα που οι αρχές έδειξαν μεγάλη σπουδή να εμποδίσουν τη διάδοση μηνυμάτων κατά του Μπολσονάρου στα πανεπιστήμια, αλλά μόνο πολιτικά.
Με πληροφορίες από: telesurtv.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ