20 Νοε 2018

Πισώπλατη επίθεση από φασιστοειδή σε μέλος του ΚΚΕ στο Γέρακα

Τραμπούκοι που συνδέονται με τις φασιστικές ομάδες που δρουν στο Γέρακα το τελευταίο διάστημα επιτέθηκαν πισώπλατα σε μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος της ΚΝΕ, καθώς γυρνούσε από τη δουλειά του. Ο Άγγελος Μπαλτάς, που ήδη δεχόταν απειλές στο χώρο εργασίας του και τηλεφωνικά, χτυπήθηκε στο κεφάλι με αντικείμενο και στη συνέχει οι θρασύδειλοι χάθηκαν στο σκοτάδι. Η Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων και Λαυρεωτικής εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας αύριο στις 19.00 σε συγκέντρωση καταδίκης των φασιστοειδών στην κεντρική πλατεία του Γέρακα:
«Σαν τους ποντικούς του επιτέθηκαν πισώπλατα, χτυπώντας τον στο κεφάλι με αντικείμενο, την ώρα που γυρνούσε από τη δουλειά σπίτι του.
Η επίθεση έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς απειλών που είχε δεχθεί ο σύντροφος, τόσο στη δουλειά του όσο και τηλεφωνικά. Η επίθεση δεν είναι άσχετη από τη δράση φασιστικών ομάδων, που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, με αφορμή τα γεγονότα που έχουν γίνει στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα.
Τέτοιοι ήταν και είναι οι φασίστες, ως γνήσιοι άνθρωποι της νύχτας χτυπάνε στο σκοτάδι, νομίζοντας πως θα κρυφτούν.
Τους ενοχλεί η παρέμβαση του Κόμματος στους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής. Γελιούνται αν νομίζουν ότι με τέτοιες δράσεις θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ διδάσκουν ότι δεν μας λυγίζουν τέτοιες πρακτικές, αντίθετα μας δυναμώνουν. Θα μας βρουν μπροστά τους. Ας το καταλάβουν καλά. Η εργατική τάξη, ο λαός, θα τους απομονώσει και θα τους βάλει βαθιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Καλούμε σε συγκέντρωση και καταδίκη της φασιστικής δράσης στην περιοχή, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία του Γέρακα, στις 19.00.
Είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».
Την επίθεση καταδίκασε και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου σημειώνοντας πως:
Έχουν στοχοποιήσει το συγκεκριμένο νέο γιατί η δράση του είναι ενάντια στην αδικία, την εκμετάλλευση, το ρατσισμό. Γιατί ο σύντροφος Άγγελος Μπαλτάς είναι μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος της ΚΝΕ και η δράση του στην περιοχή τους δημιουργεί προβλήματα στο να χύνουν το ρατσιστικό δηλητήριο μέσα στη νεολαία. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, να καταδικάσουν και να απομονώσουν αυτή τη δράση των φασιστών. Έχουν χρέος απέναντι στα παιδιά τους να κόψουν το κεφάλι στο ναζισμό. Αυτό μπορεί και θα πράξει το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ