Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //
Η Δήμαρχος του Seattle δημιούργησε μία «αυτόνομη» όπως την ονομάζει ζώνη διαδηλώσεων όπου συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ενάντια στην Αστυνομική βία και τον ρατσισμό.
Παρόλο που πρόκειται για καταφανή προσπάθεια κατευνασμού της διαμαρτυρίας που σαν φωτιά έχει διαδοθεί σε όλη την χώρα, δεν άρεσε στον Πρόεδρο Τραμπ που το θεωρεί υποχώρηση στους «αναρχικούς» που θέλουν να καταστρέψουν τις ΗΠΑ.
Κατηγορεί ταυτόχρονα την Δήμαρχο Jenny Durkan ότι ανήκει στην «αριστερή» πτέρυγα του Δημοκρατικού κόμματος.
Στο Τουίτερ διαμηνύει στην Δήμαρχο αλλά και τον κυβερνήτη της Ουάσιγκτον Jay Inslee, Δημοκρατικό, που ήρθε σε σύγκρουση με τον Τραμπ όταν αυτός κάλεσε την Εθνοφρουρά για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές, «να πάρουν πίσω τις πόλεις τους ΤΩΡΑ αλλιώς θα τις πάρει αυτός ο ίδιος».
Η Δήμαρχος σύμφωνα με την Washington Post του απαντά στο Τουίτερ «Ξαναμπές στο καταφύγιό σου και άσε μας να αισθανόμαστε ασφαλείς»
Υπενθυμίζουμε πως κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων στην Ουάσιγκτον και όταν οι διαδηλωτές είχαν πλησιάσει τον φράχτη του Λευκού Οίκου ο Τραμπ κλειδώθηκε στο καταφύγιο στα υπόγεια του Λευκού Οίκου για να προστατευτεί. Όταν πέρασε ο «κίνδυνος» απειλούσε “πως τους διαδηλωτές τους περίμεναν άγρια σκυλιά και φοβερά όπλα αν περνούσαν τον φράχτη”.
Τα «εσωτερικά» καβγαδάκια δεν προωθούν ούτε λύνουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες του Αμερικάνικου λαού με αφορμή την δολοφονία του μαύρου George Floyd από την Αστυνομία.
Οι διαμαρτυρίες φυσικά είτε σε «αυτόνομες» είτε όχι περιοχές, έχουν να κάνουν με την γενικότερη κρίσιμη κατάσταση και την απόγνωση που έχει φτάσει ο Αμερικάνικος λαός στην Μητρόπολη του καπιταλισμού με τα 40 εκατομμύρια ανέργους, τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα από την πανδημία σε ένα ταξικό σύστημα Υγείας και για το μέλλον της γενικευμένης φτώχειας που τον περιμένει.
Ο άλλος πόλος του συστήματος, οι Δημοκρατικοί δεν έχουν καμία πρόταση υπέρ του λαού, καταδικάζουν μεν την βία της Αστυνομίας, αλλά καλούν τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά και όσοι θέλουν αλλαγή να πάνε να ψηφίσουν. Έχουν επιστρατεύσει και τον πρώην Πρόεδρο Ομπάμα που σημειωτέον δημόσια αποδέχτηκε πως απέτυχε στο θέμα της ρατσιστικής βίας όσο ήταν πρόεδρος.
Ο δε σημερινός υποψήφιος Πρόεδρος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν και αντιπρόεδρος του Ομπάμα καλεί τους αστυνομικούς «να πυροβολούν στα πόδια και όχι στο κεφάλι τους διαδηλωτές».
Αυτά έχει μπροστά του ο λαός των ΗΠΑ που πρέπει να τα παραμερίσει και να τραβήξει τον δικό του δρόμο μακριά από τους εκπρόσωπους του καπιταλισμού της πρώτης καπιταλιστικής δύναμης στον κόσμο που είναι εξίσου υπεύθυνοι για τα προβλήματά του.