20 Ιουλ 2014

ΛΑΟΙ στο ποδι,κατα των φονιαδων ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΕΕ-ΟΗΕ.

Το Ισραήλ απειλεί πως θα εντείνει την προσπάθειά του να σκοτώσει κι άλλα παιδιά 


Αμείλικτο εμφανίζεται το Ισραήλ, το οποίο ανακοίνωσε πως θα εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας καθώς η πλέον αιματηρή σύγκρουση από το 2009 εισήλθε στην 13η ημέρα της και μέχρι τώρα έχει αφήσει πίσω της περισσότερους από 350 νεκρούς.
«Από απόψε, η χερσαία φάση των επιχειρήσεων για την προστασία των συνόρων επεκτείνεται με πρόσθετες δυνάμεις, ώστε να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στη Λωρίδα της Γάζας και να δημιουργηθεί μια πραγματικότητα που εγγυάται στους Ισραηλινούς πολίτες μια ζωή με ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού η οποία σοκάρει με την ωμότητά της.
Νωρίτερα, από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού ανατολικώς της πόλης της Γάζας σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, καθώς κι ο γιος ανώτερου στελέχους της Χαμάς. Συγκεκριμένα, νεκρός από τα σφοδρά πυρά του πυροβολικού στην περιοχή Σεζίγια είναι ο γιος του Χαλίλ Αλ Χάγια.
Στο μεταξύ, ο μοιραίος κι άβουλος γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν θα επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή από την Κυριακή για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και προκειμένου να διαβουλευτεί με τους περιφερειακούς και διεθνείς παράγοντες για να σταματήσει η βία και να βρεθεί μια λύση στη σύγκρουση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ