30 Ιαν 2015

Διαμαρτυρία για τις απολύσεις στην Κέρκυρα

Διαμαρτυρία για τις απολύσεις στην Κέρκυρα

Από τη χθεσινή παρέμβαση
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων από την επιχείρηση «Public», έξω από το κατάστημα που διατηρεί η εταιρεία στο κέντρο της Κέρκυρας, προχώρησε χτες το πρωί ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Το σωματείο απαιτεί να επαναπροσληφθούν οι πέντε εργαζόμενοι που απολύθηκαν την περασμένη Δευτέρα, καθώς και να σταματήσουν οι απολύσεις.
Στα πλαίσια της απόφασής της να κλείσει το κατάστημα στην περιοχή Σολάρι, η επιχείρηση αρχικά καθησύχαζε τους 11 εργαζόμενους σε αυτό πως θα μεταφερθούν στο κατάστημα του κέντρου, μέχρι που τη Δευτέρα προχώρησε σε πέντε απολύσεις. Το σωματείο σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως η επιχείρηση αφού «ξεζούμισε τους εργαζόμενους, για πάνω από ένα χρόνο, με εντατικοποίηση της δουλειάς και μισθούς πείνας», τους ανακοίνωσε το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Σολάρι, με πρόσχημα «ότι κάλυψε το πλάνο της μόνο κατά 98% και όχι στο 100%!».
«Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση που το προηγούμενο διάστημα αυτοπροβαλλόταν ως "ελληνική επιχείρηση που εν καιρώ κρίσης ανοίγει νέα καταστήματα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας". Να σημειωθεί πως οι απολύσεις αυτές έρχονται μετά από μια περίοδο μεγάλης κερδοφορίας για την εργοδοσία», σημειώνει το σωματείο στην ανακοίνωσή του, που μοίρασε χτες στα πλαίσια της κινητοποίησης. Παράλληλα, αντιπροσωπεία του έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή του καταστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ