30 Ιαν 2015

Μειώσεις μισθών και διώξεις από την «Praktiker»

Μειώσεις μισθών και διώξεις από την «Praktiker»


Νέα μείωση, της τάξης του 15% έως 20%, επιδιώκει να επιβάλει η επιχείρηση «Praktiker» στους μισθούς, κυρίως των παλιότερων εργαζομένων. Μετά τις ατομικές συμβάσεις με μειώσεις 7% που επιβλήθηκαν πριν από έναν περίπου χρόνο σε όλους, με την απειλή της απόλυσης, η εταιρεία βάζει σήμερα ξανά στο στόχαστρο τους εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, με στόχο να συρρικνώσει κι άλλο τους μισθούς τους.
Το γεγονός καταγγέλλει το επιχειρησιακό σωματείο και επισημαίνει πως η ενέργεια της εταιρείας «στόχο έχει να αυξήσει τα υπέρογκα κέρδη της και παράλληλα να μειώσει το λειτουργικό της κόστος εις βάρος των εργαζομένων της». Ακόμα υπενθυμίζει πως η επιχείρηση «εν μέσω κρίσης αποκόμισε μεγάλα κέρδη που ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ», διατηρεί ηγετική θέση στο λιανεμπόριο και παράλληλα ζητάει «συναίνεση» για να μειώσει τους μισθούς κυρίως των εργαζομένων.
Στο μεταξύ, στα δικαστήρια σέρνονται στις 4 Φλεβάρη, από την εργοδοσία της επιχείρησης «Praktiker», ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσιαπλές, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΕΚΛ Θ. Βάιος και τέσσερις συνδικαλιστές του Σωματείου Εργαζομένων στην «Praktiker», γιατί συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το πολυκατάστημα, που έγινε στις 3 Νοέμβρη 2013, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΛ σημειώνει ότι δεν θα πάψει να μάχεται για την υπεράσπιση των ελάχιστων εργατικών δικαιωμάτων, που απέμειναν από την ολομέτωπη επίθεση μεγαλοεργοδοσίας, κυβέρνησης και ΕΕ και θα δυναμώσει την προσπάθεια οργάνωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να σταματήσει η βαρβαρότητα που ζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ