12 Φεβ 2015

Γερμανικές αποζημιώσεις: Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

 Γερμανικές αποζημιώσεις: Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ


Σε ανακοίνωσή της για τις γερμανικές αποζημιώσεις η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει:

«Είναι προκλητική κι απαράδεκτη η απόρριψη του δίκαιου αιτήματος του λαού μας για την απόδοση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού αναγκαστικού δανείου στη χώρα μας, από τους επικεφαλής των τεσσάρων πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι). Kαι μόνο το γεγονός ότι προχωρούν σε δηλώσεις αποδεικνύει στην πράξη ότι το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων κάθε άλλο παρά έχει κλείσει. Είναι μια υπόθεση ανοικτή για το λαό μας που επιβάλλεται να διεκδικήσει.

Το ΚΚΕ -που υπήρξε η ψυχή, οργανωτής και αιμοδότης του αντιστασιακού αγώνα του ελληνικού λαού μέσα από το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της χώρας μας- από το 1945, ακόμη και σε συνθήκες σκληρών διώξεών του και παρανομίας, έθεσε το ζήτημα των γερμανικών οφειλών στις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά και διεθνώς και συνεχίζει τις πρωτοβουλίες ανάδειξης του ζητήματος.

Από τις 5-11-2014 η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε αποστείλει επιστολή στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της, που της ζητούσε να τοποθετηθεί για το θέμα. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κ Γιούνκερ λίγες μέρες αργότερα (20-11-2014) με επιστολή του στην Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του  ΚΚΕ ενημέρωσε ότι πολύ σύντομα θα λάβει την απάντηση από τον αρμόδιο επίτροπο Τ. Νάβρασιτς.

Σήμερα δυόμισι μήνες αργότερα δεν είναι καθόλου τυχαία η σιωπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην επιστολή του ΚΚΕ για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Το ΚΚΕ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του λαού με τα δίκαια αιτήματά του. Θα συνεχίσει την πάλη του μαζί με το λαό για να αποδοθούν οι δίκαιες και τεκμηριωμένες αξιώσεις του λαού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ