18 Αυγ 2012

Με τους λαούς που δε σκύβουν το κεφάλι


Με τους λαούς που δε σκύβουν το κεφάλι
Το μεγαλείο και οι κατακτήσεις των λαών που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες ως μάθημα και πηγή δύναμης για τους εργάτες και τους νέους όλου του κόσμου αναδείχτηκε το περασμένο Σάββατο το πρωί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο καθιερωμένο Διεθνές Σεμινάριο που οργανώνεται κάθε χρόνο από την ΚΝΕ στα πλαίσια του Φεστιβάλ με τη συμμετοχή πολλών ξένων αντιπροσωπειών κομμουνιστικών και προοδευτικών Νεολαιών. Το φετινό Σεμινάριο, με τη συμμετοχή 19 νεολαιίστικων Οργανώσεων, αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα στο συντονισμό της κοινής δράσης των κομμουνιστικών, αντιιμπεριαλιστικών και προοδευτικών Οργανώσεων Νεολαίας στον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλούνται να παίξουν στους αγώνες του νεολαιίστικου κινήματος.
Ανοίγοντας τις εργασίες του σεμιναρίου, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης αναφερόμενος στην επίθεση που έγινε στο Λίβανο και σ' αυτές που προηγήθηκαν στην Παλαιστίνη και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, τόνισε ότι επιδίωξη των ΗΠΑ, του Ισραήλ και άλλων σύμμαχων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι να δημιουργήσουν μια «νέα Μέση Ανατολή» με τις πολιτικές δυνάμεις των χωρών πλήρως υποταγμένες και τους λαούς φοβισμένους και ισοπεδωμένους.
Ξεκαθάρισε ακόμα ότι «δε φτάνει σήμερα να μιλάει κανείς κατά του πολέμου ή για τα θύματα του πολέμου, για τους άμαχους και τους πρόσφυγες. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι σήμερα να συγκεντρωθεί η προσοχή κατά του ιμπεριαλιστικού σχεδίου στη Μ. Ανατολή. Σημασία έχει η πάλη κατά του πολέμου να συνδυαστεί με την πάλη στο εθνικό επίπεδο για τη δημιουργία συσχετισμών δύναμης υπέρ της εργατικής τάξης, υπέρ των εργαζομένων, της νεολαίας».

Στην ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων της νεολαίας μέσω της καλύτερης παρέμβασης της ΠΟΔΝ στο νεολαιίστικο κίνημα αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΔΝ, Γουάλ Αχμεντ, από την Παλαιστίνη, ιδιαίτερα τώρα που μετά την αντίσταση του λιβανέζικου λαού, οι λαοί πιστεύουν ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Χαρακτήρισε ακόμα την 11η Σεπτέμβρη σαν «άλλοθι» για να ξεκινήσει μια εκστρατεία υποταγής όλων των κρατών και των λαών που αντιτίθενται στον ιμπεριαλισμό και να εγκαθιδρυθούν από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ «δημοκρατίες» στα δικά τους μέτρα και σταθμά. Ακολούθησε η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ενωσης Δημοκρατικής Νεολαίας Λιβάνου, ο οποίος υπογράμμισε στους παρευρισκόμενους ότι «η λαϊκή αντίσταση είναι η μόνη λύση» και άλλες τοποθετήσεις.
Καταγγελία της βάρβαρης επίθεσης, στο Λίβανο, και της συνεχιζόμενης σφαγής στην Παλαιστίνη και των απειλών που εξαπολύονται στα κράτη που αρνούνται να «συμμορφωθούν», όπως η Συρία, το Ιράν, η ΛΔ Κορέας, η Κούβα και η Βενεζουέλα αποτελεί η Διακήρυξη του Διεθνούς Σεμιναρίου, που ψηφίστηκε στο τέλος, ενώ ξεχωριστή θέση σε αυτήν κατέχει η αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν εδώ και 8 χρόνια μέσα από τις φυλακές του Μαϊάμι οι 5 Κουβανοί ήρωες κρατούμενοι από τις ΗΠΑ.
Κύρια προέβαλε και η αναγκαιότητα οι νέοι που βρέθηκαν στους δρόμους όλου του κόσμου και καταδίκασαν την επίθεση στο Λίβανο και την Παλαιστίνη να βγάλουν το αναγκαίο πολιτικό συμπέρασμα ότι ο ιμπεριαλισμός που τους στερεί το δικαίωμα στην ολόπλευρη μόρφωση για όλους, στη σταθερή δουλιά με δικαιώματα, στα δημοκρατικά δικαιώματα είναι ο ίδιος που ευθύνεται και για τους πολέμους.

Associated Press


Ελένη ΜΑΪΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ