6 Νοε 2017

Τρεις φορές που η Αλέκα έσπασε το “politically correct” της τηλεόρασης

Σήμερα είναι τα γενέθλια της Αλέκας Παπαρήγα, που γίνεται 72 χρονών, κι αντί άλλης αναφοράς, διαλέξαμε κάτι πιο ανάλαφρο, με την ενδεικτική σταχυλόγηση τριών στιγμών που η πρώην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έσπασε τους καθιερωμένους κώδικες σιδερωμένης τηλεοπτικής συμπεριφοράς, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι είναι αν μη τι άλλο αυθεντική -και αυτό δύσκολα θα μπορούσε να το αρνηθεί κανείς, ακόμα κι αν δεν έχει τις ίδιες πολιτικές απόψεις.
1. Τώρα τρώω κουλούρι
Στη 48ωρη απεργία τον Οκτώβρη του 11′, το πρωινό δίδυμο του ΜΕΓΚΑ κάνει ζωντανή σύνδεση με το χώρο των προσυγκεντρώσεων και θεωρούν πως είναι καλή στιγμή για μια ζωντανή δήλωση της Αλέκας, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση. Η Παπαρήγα κοιτάει το δημοσιογράφο που την πλησιάζει με το μαρκούτσι στο χέρι και του απαντάει αφοπλιστικά: τώρα τρώω κουλούρι…
Τελικά η συγκεκριμένη δήλωση δεν έγινε ποτέ.
2. Τους νεκρούς κομμουνιστές όλοι τους τιμάνε, οι ζωντανοί δεν αρέσουμε…
Σε αυτή την απεργία είχαμε τη δολοφονική επίθεση στα μπλοκ του ΠΑΜΕ, την επέμβαση των ΜΑΤ και τη δολοφονία του Κοτζαρίδη. Ο βασικός εκπρόσωπος της δημοσιογραφικής Ζούγκλας επιχειρεί -προτούν καν κρυώσει το πτώμα του νεκρού οικοδόμου- μια φτηνή προβοκάτσια, που προκαλεί την άμεση παρέμβαση της Αλέκας, σε μία από τις καλύτερες και πιο φορτισμένες τηλεοπτικές παρουσίες της, όπου λέει μεταξύ άλλων και την εξής ατάκα.
Τους νεκρούς κομμουνιστές όλοι τους τιμάνε, οι ζωντανοί δεν αρέσουμε…
3. Η Μπάγερν παίζει φουλ επίθεση σε ξένο γήπεδο, όπως το ΚΚΕ
Λίγους μήνες μετά -και λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές του 12- η Αλέκα βγαίνει στο πρωινό δίδυμο του ΣΚΑΪ -το μόνο χειρότερο από αυτό του ΜΕΓΚΑ- και σε μία από τις σπάνιες στιγμές χαλάρωσης, τη ρωτάνε για τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της περασμένης ημέρας. Η Αλέκα δίνει μια πολύ ωραία στιγμή-ατάκα, λέγοντας πως η Μπάγερν είχε σα φιλοσοφία τον πολιτικό πυρήνα του ΚΚΕ: επίθεση-επίθεση-επίθεση, στο ξένο γήπεδο.
Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με άλλες ποδοσφαιρικές ατάκες πχ του Τσίπρα ή τις κρύες παρομοιώσεις του Τσακαλώτου, είναι πως η Αλέκα παρακολουεί όντως ποδόσφαιρο -είναι η μεγάλη της αδυναμία- και έχει άποψη, που την λέει γιατί την πιστεύει κι όχι για να γράψει καλά μπροστά στις κάμερες και να συζητηθεί.
Αυτά βέβαια είναι απλώς μια ενδεικτική σταχυλόγηση κάποιων περιστατικών. Καλό θα ήταν όμως να εντρυφήσει κανείς, πέρα από την επιφάνεια, πχ ακούγοντας στο Youtube κάποιες μεστές ομιλίες της Α. Παπαρήγα στη Βουλή.
Επιλέγουμε ενδεικτικά αυτή για το Σύμφωνο Συμβίωσης -που πολλοί επιλέγουν βολικά να ξεχνάνε- με την προτροπή στον αναγνώστη να διαβάσει και το παλιότερο βιβλίο της Α. Παπαρήγα για το γυναικείο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ