4 Σεπ 2014

ΗΠΑ: Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές σε άσκηση στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές σε άσκηση στην Ουκρανία

Άνδρες της 173ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας κατά την συνεκπαίδευσή τους με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Διακόσιοι Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές θα συμμετάσχουν αυτό το μήνα σε διεθνή στρατιωτικά γυμνάσια που θα διεξαχθούν στη δυτική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
Πρόκειται για αλεξιπτωτιστές της 173ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας που έχει την έδρα της στην Ιταλία, δήλωσε ο συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου. «Είναι γυμνάσια διατήρησης της ειρήνης», πρόσθεσε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 173η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία, έχει συνεκπαιδευτεί και με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις το περασμένο διάστημα.
Εξάλλου αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις αναμένεται να συμμετάσχουν σε άλλα γυμνάσια που θα πραγματοποιηθούν στη Μαύρη Θάλασσα την επόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή Ουκρανών στρατιωτών, σημείωσε ο Ουόρεν. Είναι η πρώτη φορά που θα σταλούν στην Ουκρανία αμερικανικά στρατεύματα μετά την έναρξη της κρίσης στα ανατολικά μεταξύ του Κιέβου και των ρωσόφωνων.
Νωρίτερα σήμερα το πολωνικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει τη διεξαγωγή διεθνών στρατιωτικών γυμνασίων με τη συμμετοχή στρατιωτών από περίπου 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, από τις 13 ως τις 26 Σεπτεμβρίου στη δυτική Ουκρανία.
Στα γυμνάσια, εκτός από τις ουκρανικές μονάδες και τους αμερικανούς αλεξιπτωτιστές, θα συμμετάσχουν στρατιώτες από την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, την Εσθονία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Λιθουανία και τη Νορβηγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ