15 Ιαν 2015

Άδειασε τον Τσίπρα ο Τσουκαλάς

 Άδειασε τον Τσίπρα ο Τσουκαλάς

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για μετεκλογικές «κολιγιές»

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για κάθε είδους κολιγιές με όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης -πλην Χρυσής Αυγής- αφήνει ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη, oύτε λίγο ούτε πολύ παραδέχτηκε ότι, κατά τη γνώμη του, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί μετεκλογικά με οποιοδήποτε κόμμα, εκτός της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, είπε πως «δεν είναι δυνατόν (...) να μην επιχειρήσει ευρύτερα ανοίγματα στην κοινωνία και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις».


Στη παρατήρηση της δημοσιογράφου πως ο ΣΥΡΙΖΑ «το μόνο που έχει πει είναι ότι είναι ανοιχτό σε συνεργασία με το ΚΚΕ», ο Κ. Τσουκαλάς απάντησε: «Όχι. [ο ΣΥΡΙΖΑ] έχει υπονοήσει ότι αν χρειαστεί θα προσπαθήσει να διευρύνει τις συνεργασίες με όλους εκείνους οι οποίοι αποδέχονται ένα minimoum προγραμματικών κατευθύνσεων. Και πιστεύω ότι μετά τις εκλογές εάν χρειαστεί, θα υπάρξουν πολιτικές δυνάμεις στον τόπο οι οποίες θα αποδεχτούν ότι πρέπει…».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια και αφού η δημοσιογράφος ρώτησε αν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ ή το κόμμα του Παπανδρέου (τα ανέφερε ονομαστικά), απάντησε: «Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς τίποτα (...) δε νομίζω ότι μπορεί να αποκλειστεί εκ των προτέρων κανένα είδος συνεργασίας (...) θα συνεργαστεί με εκείνους με τους οποίους θα βρεθεί να συμπλέει σε θεμελιώδη θέματα».

Τέλος, με τα λεγόμενά του, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς στην ουσία άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο «μεγάλου συνασπισμού», αναφέροντας πως «ούτως ή άλλως υπάρχει ανάγκη συνεργασιών. Μη βλέπετε μέχρι σήμερα που η συνεργασία ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα ήταν εξ αντικειμένου αδύνατη με τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν τα πράγματα. Μεθαύριο οι συνεργασίες θα είναι απαραίτητες ή τουλάχιστον οι συμπλεύσεις ή οι ανοχές, οι συναινέσεις». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ότι μπορεί κάτι τέτοιο να μην είναι εφικτό επί του παρόντος, αλλά «δεν είναι θέμα αρχής, είναι θέμα συγκυρίας»!

Παρά τις προεκλογικές κορόνες και τις κοκορομαχίες που βλέπουμε στα τηλεπαράθυρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του συστήματος έχουν την κοινή βάση ώστε να συγκροτήσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και θα το κάνουν. Αυτή η κοινή βάση είναι η αποδοχή του μονοδρόμου της ΕΕ, η αναγνώριση του χρέους (που είτε ολόκληρο είτε μέρος του πρέπει να το πληρώσει ο λαός), η αποδοχή του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που σημαίνει μαύρη ζωή για τους εργαζόμενους. Οι μικροδιαφορές τους όσον αφορά το μείγμα διαχείρισης δεν είναι αρκετές για να σταθούν εμπόδιο σε αυτό.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν θα μεταλλαχθεί μετά τις εκλογές, δεν θα βγει στο «παζάρι» για κυβερνητικές καρέκλες. Θα κατατεθεί στους αγώνες, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να παρθούν πίσω οι τεράστιες απώλειες που είχε ο λαός τα τελευταία χρόνια, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές ανατροπές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ