2 Ιουλ 2020

Αστυνομική βία στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ

                


Έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στη διάρκεια διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ για την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, χρησιμοποιήθηκε αστυνομική βία. 
Τα ΜΑΤ είχαν στηθεί έξω από το υπουργείο και υπήρξε ένταση. Απώθησαν τους διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν τον λόγο Μετά από αυτό το περιστατικό οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν, με αποτέλεσμα να παρακολουθούν την κινητοποίηση πίσω από τα ρολά. 
Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες μετέβησαν στο υπουργείο Οικονομικών.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία έχει προκηρύξει για σήμερα, Τρίτη, τετράωρη στάση εργασίας, με αίτημα την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα εξής: «Ζητάμε την ένταξή μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και στην αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου. Η Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εργασίας έχει ως αντικείμενο την συνέχιση χορήγησης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, για το οποίο ζητάμε διπλασιασμό και επέκταση στις άλλες ειδικότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ