18 Αυγ 2012

Από Δευτέρα, τέλος στα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ Κέρκυρας


ΕΕ-κεφαλαιο-κυβερνηση σε οδηγουν στο ΘΑΝΑΤΟ

ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑ




Μέχρι την Κυριακή 19 Αυγούστου θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τα φαρμακεία της Κέρκυρας, αφού από τη Δευτέρα κάθε ασθενής θα πρέπει να πληρώνει (και πάλι) και μετά να πάρει πίσω τα χρήματά του από το Ταμείο του... Την απόφαση να ξεκινήσουν και πάλι την αναστολή χορήγησης σκευασμάτων έλαβαν οι φαρμακοποιοί της Κέρκυρας στην έκτακτη γενική τους συνέλευση, αφού θεωρούν πως η κυβέρνηση τους κορόιδεψε για μία ακόμα φορά, δεν στάθηκε συνεπής στις υποχρεώσεις της για αποπληρωμή προηγούμενων μηνών και δεν λέει τίποτα για την εξόφληση των παλαιότερων ετών (σε μερικές περιπτώσεις υπάρχουν οφειλές από το 2010!).
Οι ασφαλισμένοι της Κέρκυρας θα πρέπει να σπεύσουν την Παρασκευή να συνταγογραφήσουν προκειμένου να προλάβουν να πάρουν με πίστωση τα φάρμακά τους, διότι από τη Δευτέρα θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Πανελλαδική απειλή

Εν τω μεταξύ, πολλοί φαρμακευτικοί σύλλογοι απ΄ όλη τη χώρα θα προτείνουν την πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου. Την πρόταση αυτή θα καταθέσουν στην έκτακτη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Ήδη, πολλοί άλλοι σύλλογοι ανά την Ελλάδα (Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πιερία, Κιλκίς κ.α.) έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε άμεση αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει, ενώ χωρίς πίστωση δίνουν φάρμακα τις τελευταίες ημέρες οι φαρμακοποιοί σε 14 συνολικά νομούς της χώρας.
Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς συνολικά 117 εκατ. ευρώ για συνταγές του Μαΐου και 145 εκατ. ευρώ για συνταγές του Ιουνίου. Οι ασφαλισμένοι ήδη καταβάλλουν τοις μετρητοίς την αξία των φαρμάκων τους, στις 14 αυτές περιοχές της χώρας.

Αναβολή δύο εβδομάδων δίνουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Στο μεταξύ, παράταση δύο εβδομάδων έδωσαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει για τις 20 Αυγούστου, εξαιτίας των -έστω αποσπασματικών- πληρωμών που ξεκίνησαν στις 14 Αυγούστου από τον ΕΟΠΥΥ.
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε να μεταθέσει την αναστολή συνεργασίας με τον Οργανισμό για τις 3 Σεπτεμβρίου, σε ένδειξη καλής θελήσεως, σε συνδυασμό με την αγωνία των ασθενών που προκαλείται από την οικονομική κρίση.
Στη σχετική τους ανακοίνωση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ επισημαίνουν ότι οι πληρωμές που έγιναν ήταν αποσπασματικές, και ζητούν χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ και τα ταμεία που συγχωνεύθηκαν σε αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ