17 Ιαν 2012

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Προτάσεις που αντικειμενικά στηρίζουν την πλουτοκρατία


ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Προτάσεις που αντικειμενικά στηρίζουν την πλουτοκρατία
Υιοθετεί ακόμα και τα «αναπτυξιακά» μέτρα που ζητάει ο Γ. Παπανδρέου από την Κομισιόν
Ως ένθερμος θιασώτης της καπιταλιστικής ευρωένωσης, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Real», προέτρεψε το λαό να εναποθέσει στην ΕΕ τις ελπίδες του για διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση. Αποπροσανατολίζοντας ως προς τη φύση της κρίσης και εστιάζοντας στο ζήτημα του δημόσιου χρέους δήλωσε: «Η μόνη προοπτική λύσης μπορεί να δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Κατήγγειλε μάλιστα τις ηγεσίες της Ευρώπης ότι δεν «αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της στιγμής» και ότι «είναι κατώτερες των περιστάσεων», καθιστώντας τις υπεύθυνες για τους κινδύνους (!) στους οποίους εκθέτουν την ΕΕ και την Ευρωζώνη, καθώς, όπως είπε, «(...) παίζουν με τη φωτιά σπρώχνοντας την Ελλάδα διαρκώς σε έναν κατήφορο, αγνοώντας όμως ότι και οι ίδιες οι χώρες τους είναι δεμένες με την Ελλάδα με ένα σχοινί που θα τους παρασύρει κι αυτούς».
Σαν πράξη ανάληψης της ευθύνης τους για διάσωση της ΕΕ και της Ευρωζώνης ο Αλ. Τσίπρας υπέδειξε την ανάληψη δράσης απ' την καπιταλιστική ΕΚΤ και διευκρίνισε: «Το 60% του χρέους να περάσει υπό την εποπτεία της. Γιατί το 60%; Γιατί το 60% είναι το νόμιμο χρέος κατά Μάαστριχτ. Ταυτόχρονα να εκδοθούν ευρωομόλογα και να γίνει μια επιλεκτική διαδικασία κουρέματος του χρέους. Δεν μπορούμε να κουρέψουμε το χρέος που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά το χρέος που κατέχουν μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι, οι οποίοι θα αναγκαστούν να το κάνουν γιατί θα θέλουν να έχουν διαρκή ρευστότητα από την ΕΚΤ, αλλιώς θα τους απειλήσει η ΕΚΤ ότι δεν θα τους δίνει ρευστό».
Συγχρόνως, ζήτησε «έκδοση ευρωομολόγου» κι ένα «αναπτυξιακό επενδυτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να καταστρώσει», όπως ακριβώς ζητάει και η κυβέρνηση, καθώς, κατά τους ισχυρισμούς του, έτσι «θα μπορούσε να πνεύσει ένας άλλος άνεμος, όχι μόνο για την Ελλάδα, για όλες τις χώρες της περιφέρειας, που θα εξισορροπούσε τις ασφυκτικές πιέσεις των αγορών και θα δημιουργούσε προοπτικές ανάκαμψης, ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση». Πρόκειται για προτάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της πλουτοκρατίας για ρύθμιση των χρεών της και ταχύτερη επαναφορά σε ρυθμούς κερδοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ