6 Αυγ 2012

Κλείνει το εργοστάσιο της Nokia στη Φινλανδία


Κλείνει το εργοστάσιο της Nokia στη Φινλανδία 

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ


Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Nokia θα κλείσει εντελώς το εργοστάσιό της, στο Salo της Φινλανδίας, το μοναδικό εργοστάσιο κατασκευής που είχε απομείνει στη χώρα της, αφήνοντας άνεργους τους 580 εργαζομένους της. 

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας αναμόρφωσής της προκειμένου να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα κατά 1,.6 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2013, η εταιρεία πρόκειται να μεταφέρει τη γραμμή παραγωγής των συσκευών της στην Ασία.

Η επιλογή της Ασίας δεν είναι καθόλου τυχαία, μιας και εκεί βρίσκεται η πλειοψηφία των προμηθευτών της. Έτσι η φινλανδική εταιρεία όχι μόνο σκοπεύει να μειώσει το κόστος παραγωγής αλλά και να ενισχύσει μακροπρόθεσμα την ανταγωνιστική της δύναμη.

Παρότι άνεργοι θα μείνουν οι περίπου 580 εργαζόμενοι, η εταιρία κρίνει απαραίτητη την κίνηση, καθώς βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης μετάβασης σε συσκευές βασισμένες στα Windows Phone.

«Η μεταφορά της γραμμής παραγωγής μας στην Ασία έγινε για να βελτιώσουμε το χρόνο παράδοσης των συσκευών μας στην αγορά» δήλωσε ο πρώην εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nokia. «Δουλεύοντας πιο κοντά με τους προμηθευτές μας πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε θέση να εισάγουμε καινοτομίες στην αγορά πιο γρήγορα και να τελικά να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ